StoryEditorOCM
DubrovnikMLADI NA PONOS SVIMA

Sastao se 3. A iz OŠ Mokošica, razred koji je prije deset godina pokrenuo Dubrovačku rijeku dobrote

Piše mrk
26. listopada 2022. - 12:01
Prije 10 godina održana je humanitarna akcija Dubrovačka rijeka dobrote - ispred osnovne škole Mokošica ponovno su se susreli - učenici, roditelji, učiteljica Tereza Violić.

Prije 10 godina održana je humanitarna akcija Dubrovačka rijeka dobrote koju su pokrenuli učenici tadašnjeg 3 A razreda Osnovne škole Mokošica i njihovi roditelji kako bi pomogli razrednom kolegi Anti Joviću. Zbog prijevremenog rođenja Ante ima motoričke smetnje i potrebna mu je svakodnevna rehabilitacija, što je velik financijski teret za obitelj.

Akcija je prerasla školske okvire - ujedinila je Mokošicu i Dubrovnik, a prikupljeno je više od 100.000 kuna. Istodobno, učenici su  potaknuli Dubrovčane da pomažu sve do danas jer su Antina svakodnevica i dalje mukotrpne vježbe i terapije.

Antini roditelji zahvalni su svima koji im pomažu sve ove godine, osobito malom razredu velikog srca.

Ispred osnovne škole Mokošica ponovno su se susreli  učenici 3A razreda, danas studenti, odrasli mladi ljudiu, roditelji i njihova nekadašnja učiteljica Tereza Violić.

 Pred učenicima su novi životni izazovi, a za sobom već imaju nešto neprocjenjivo - Dubrovačku rijeku dobrote koja teče i danas.

 

07. lipanj 2024 16:59