StoryEditorOCM
DubrovnikODGOVOR ex PREDSJEDNIKU |

RAVNATELJ GD CRVENOG KRIŽA ŽIVKO ŠIMUNOVIĆ Nisam ja ukinuo dežurstva mladih volontera na gradskim zidinama, korona je ‘srezala‘ budžet

Piše GB
29. listopada 2020. - 13:55
Prozvani ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik Živko Šimunović reagirao je na kritike dojučerašnjeg predsjednika Društva dr. Vicka Mihaljevića koji je, nezadovoljan radom društva, podnio neopozivu ostavku.

Šimunović je poručio da je komunikacija s Mihaljevićem, osim mailom, prestala u vrijeme proglašenja epidemije 17. ožujka, kad je kao volonter dubrovački liječnik raspoređen u pričuvni sastav:

- Ako se osjetio zapostavljenim ili imao drugih primjedbi, mogao je sazvati sjednicu odbora ili Skupštini i iznijeti sve primjedbe, no iz njemu poznatih razloga to nije učinio, već je 12. listopada pred Skupštinom pročitana njegova neopoziva ostavka. Meni je ovo treći mandat i deveta godina na mjestu ravnatelja i nikad nije bilo ovakvih nepotrebnih trvenja – izjavio je Šimunović i opovrgnuo Mihaljevićeve navode o obustavi angažmana mladih volontera kroz projekt 'Crveni križ u Gradu':

- Nije Živko Šimunović ukinuo taj projekt, već je on privremeno storniran zbog korona krize. Dosad su prvu pomoć za turiste na gradskim zidinama i Lokrumu financirali dubrovačka TZ, JU Lokrum i Društvo prijatelja dubrovačke starine, a s obzirom da podbačaj sezone, jasno je da to nije moglo ići. A i da jest, nismo željeli mlade volontere izlagati nepotrebnom riziku od zaraze.
Što se tiče spasilačke službe koju bivši predsjednik također spominje, treba reći da je taj projekt ostao, iako Grad je kroz Upravni odjel za pomorstvo dao 50 posto manje novca od lanjskog, za 18 spasilaca na 8 gradskih plaža – tumači naš sugovornik.

Tvrdi kako nema ničeg spornog ni u nabavci nedavno predstavljenog Rescue runner plovila za spašavanje na moru, za koji je gradska uprava još lani osigurala 400 tisuća kuna Crvenom križu kao jedinom ovlaštenom za spašavanje života na plaži.
19. travanj 2024 07:05