StoryEditorOCM
DubrovnikNovi vozni red Libertasa

Predsjednik Gradskog kotara Mokošica Boris Čikato: ‘Podržavamo odluku da se noćne linije održe, barem u rujnu...‘

Piše Silvia Rudinović
4. rujna 2023. - 19:32

Gradsko društvo Libertas objavilo je novi vozni red koji je u primjeni od ponedjeljka, 4. rujna. Dobra je vijest da će i dalje voziti noćne linije za Mokošicu. Najave za rujan su dobre, sezona ipak još traje.

Na liniji 1B, posljednji polazak s Pila prema Mokošici je u 23,55, a na liniji 1A u 00,15. No, Libertas će do daljnjega održati i posebnu liniju Pile – Vojnović – Mokošica; s polascima u 0,45 i 1,15, a subotom i nedjeljom i u 2 sata i 30 minuta.

- Nikad nitko nam se u Gradski kotar nije javio kako bi se požalio na Libertas, na vozni red, učestalost prometovanja ili same autobuse. Dapače, upravo oko te teme nema problema. Sve više je ljudi koji koriste uslugu javnog gradskog prijevoza. Tko nema motor, autobus je najčešće bolja opcija od auta. U povijesnu jezgru najlakše je doći autobusom. Podržavamo odluku da se noćne linije održe, barem u rujnu ako ne i dulje – kaže Boris Čikato, predsjednik Vijeća Gradskog kotara Mokošica.

Od 5,30 ujutro, 1A s Pila za Mokošicu svakoga dana ima 43, a 1B od 6 sati i 10 minuta ima 42 polaska. Linija za Opću bolnicu Dubrovnik kreće u 6,15 iz Mokošice.

Prema posljednjem popisu stanovništva, u Mokošici su stalno nastanjena 2.193, a u Novoj Mokošici 5.682 stanovnika. O Libertasovoj ‘jedinici‘ ovisi još oko dvije tisuće žitelja drugih naselja na području Rijeke dubrovačke.

- U svakom slučaju, više je lijepih stvari koje se događaju u Mokošici nego loših. Kad naiđemo na neki problem, dosadni smo, zovemo i nailazimo na razumijevanje komunalnih službi. Razumijemo da Čistoća nije imala dovoljno zaposlenika, a čim su zaposlili nove pometače, sve je profunkcioniralo. Vrtlar redovito kosi travu, uvijek odgovore na naše pozive - kaže Čikato.

Goruća tema naselja Rijeke dubrovačke je brza cesta. Stanovnici ne prihvaćaju predstavljeno rješenje, oko toga nema dvojbe, navodi Čikato.

06. svibanj 2024 21:36