StoryEditorOCM
DubrovnikU PETAK

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova DNŽ organizira predavanje „Žene i obrazovanje – nekad i sad“

Piše DV
6. ožujka 2024. - 15:36
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije organizira predavanje ”Žene i obrazovanje – nekad i sad”DnŽ/

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku i Udrugom poslovnih žena KRUG Dubrovnik, obilježava Međunarodni dan žena predavanjem  „Žene i obrazovanje – nekad i sad“. Predavanje će održati prof.dr.sc. Ivona Vrdoljak Raguž i dr.sc. Daria Vučijević u Malom amfiteatru Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, u petak, 8. ožujka 2024., u 12.00 sati.  Predavačice će dati kratki pregled razvoja obrazovanja žena kroz povijest i osvrnuti se na današnje stanje obrazovanosti žena te njihovu zastupljenost u znanosti i visokom obrazovanju.

Uz članove Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije, predavanju će   nazočiti predstavnici Županije, osnovnih i srednjih škola, predstavnice Udruge poslovnih žena KRUG te  studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. Nadamo se da će ovo predavanje ukazati na bitnu razliku koju čini obrazovanje u životu svakog čovjeka.

Ovom prilikom bit će predstavljena i suradnja Sveučilišta u Dubrovniku, Centra za jezike, i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije. Na inicijativu Povjerenstva, Sveučilište je omogućilo besplatno pohađanje tečaja engleskog jezika za jednu ženu, osobu s invaliditetom, prijavljenu u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područnog ureda Dubrovnik.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, i ovim putem, zahvaljuje Sveučilištu u Dubrovniku.

29. travanj 2024 18:29