StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVAČKA POLICIJA POZIVA

Počeli Dani tehničke ispravnosti motocikala, evo gdje ih besplatno možete odvesti na pregled

Piše Silvia Rudinović
22. travnja 2024. - 13:01

Ministarstvo unutarnjih poslova, pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske od danas provodi akciju „Dani tehničke ispravnosti motocikala". Akcija se provodi u 38 stanica za tehnički pregled vozila na području cijele Republike Hrvatske, do subote, 27. travnja, a na našem području u stanici Auto-Dubrovnik, Gornja Čibača.

Procjenjuje se da su motocikli i mopedi te ostala vozila L kategorije posebno ugrožena skupina sudionika u prometu, a dolaskom ljepšeg vremena svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama.

Pregled ispravnosti motocikala je besplatan, a kontrolirat će se tehničko stanje, s naglaskom na kočnice i svjetlosnu signalizaciju.

Iz MUP-a napominju kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Također, ističu kako vlasnici tehnički neispravnih neće biti kažnjavani u ovoj akciji, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

image

Dani tehničke ispravnosti motocikala

Mup/Mup
03. svibanj 2024 07:49