StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJ ELAFITA

Novo dječje i sportsko igralište u Suđurđu – završena prva faza, za drugu dodatnih 105 tisuća eura bespovratnih sredstava

Piše dv
11. travnja 2024. - 08:58

Završena je izgradnja novog dječjeg igrališta Suđurđu na otoku Šipanu namijenjenog djeci do 12 godina. U sklopu izgradnje dječjeg igrališta, ugrađene su sprave za igranje: penjalica sa zidom za penjanje, dvostruka ljuljačka i veliki tobogan. Izvedeni su radovi na ugradnji drvenih naslona sa čeličnom potkonstrukcijom za armiranobetonske klupice i ograde oko dječjeg igrališta. Nakon postavljanja elektro i vodovodnih instalacija, ugrađeni su stupovi javne rasvjete s LED reflektorima, postavljena je gumena antistress podloge i završni sloj od stabilizera. Parcela je hortikulturno uređena sadnjom bilja. Izvođač radova je tvrtka Platanus d.o.o., a ugovorena vrijednost ove investicije je 146.348 eura s PDV-om.

U drugoj fazi projekta, na istoj parceli površine 1705 metara kvadratnih, uz dječje će se izgraditi i sportsko igralište s košarkaškim i nogometnim terenom. Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a kroz Program razvoja otoka u 2024. godini, Gradu Dubrovniku je za novu fazu odobreno dodatnih 105 tisuća eura bespovratnih sredstava.

Sportsko igralište, košarkaško i nogometno, opremit će se s dva samostojeća koša i gola te tribinama iznad kojih je predviđen drvored kao vizualna i zvučna barijera od kolnog prometa. Na rubovima zone zahvata uredit će se uličica i sklalini u svrhu što bolje pristupačnosti prostora. Parter igrališta će se asfaltirati. Uz sve podzidove će biti planirana sadnja penjačica, koje će stvoriti prirodnu zaštitu od sunca. Sve staze biti će završne obrade stabilizerom, a igralište će se ograditi ogradom i osvijetliti LED reflektorima. Sjedna ploha tribina bit će drveni nasloni sa čeličnom potkonstrukcijom. Ostatak parcele će se hortikulturno urediti, uz ugradnju sistema navodnjavanja za zalijevanje biljaka.

Podsjetimo, nekretnina za svrhu uređenja sportskog i dječjeg igrališta Gradu je prethodno ustupljena Odlukom Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnine. Za prvu fazu Gradu Dubrovniku prethodno su, kroz Program razvoja otoka u 2023., odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 76 tisuća eura. Po realizaciji cjelokupne investicije mještani svih generacija dobit će novo mjesto za rekreaciju i druženje.

29. travanj 2024 21:36