StoryEditorOCM
DubrovnikPRESS-KONFERENCIJA VALENTINA DUJMOVIĆA

Natječaj za izgradnju doma raspisujemo već u rujnu

19. svibnja 2017. - 13:23

- Ne zato što mi je najmanje bitno, nego stoga što sam poseban naglasak htio dati na naše umirovljenike, za zadnje obraćanje javnosti sam, ostavio Dom umirovljenika u Gružu. Moji su protukandidati, oni koji su srušili proračun prošle za 2017. godinu, jasno rekli što misle o Domu umirovljenika. Njih stav je: ne! Oni su protiv jer je dom umirovljenika bio u proračunu za 2017. i glasanjem protiv proračun jasno su rekli što misle o Domu. Ja glasno i jasno želim reći da sam za Dom umirovljenika u Gružu. Dom je, nažalost, već mogao biti u poodmakloj fazi gradnje jer imamo građevinsku dozvolu te, već po donošenju proračuna, u srpnju možemo raspisati natječaj koji bi mogao biti krajem ljeta početi s rekonstrukcijom i izgradnjom predviđenih projektom. To je samo početak jer ovaj dom nema dovoljno mjesta za sve umirovljenike kojima treba mjesto u domu. Treba nam i veliki dom umirovljenika kod bolnice, tako da već treba pripremati građevinsku dozvolu i za taj objekt. Svaki veći gradski kvart treba imati dnevni boravak za umirovljenike i to je nešto na čemu ćemo intenzivno raditi već po donošenju proračuna. I dalje ostaju subvencije za one s mirovinama od 1800 kuna i manjim. Stalno razgovaram s umirovljenicima koji su zadovoljni s prijedlogom ali im je bitno da netko to i napravi.

Naglasio je to na konferenciju za medije HNS-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović ispred derutnog zdanja hotela Gruž kojeg je planirano preurediti u luksuzni Dom umirovljenika.

Dujmović je iskoristio prigodu te komentirao demanti iz stožera HDZ-a o planiranoj podjeli pamfleta, unatoč DORH-ovom odbačaju kaznene prijave za navodnu kupovinu glasova:
- Žao mi je što je jučer cijeli grad svjedočio napadu na udovicu preminulog hrvatskog branitelja koja je samostalno odgojila troje djece:- Imala je težak život a HDZ se bavi napadom na ženu hrvatskog branitelja što mi je ispod časti i svake razine! A izjava da im jer to dojavio netko iz HNS-a je čisto politikantstvo jer je jasno kako je neistina sve što su Potrebica i Begušić do sada izrekli. Kad oni nešto izgovore, treba to dobro izvagati!

16. lipanj 2024 18:08