StoryEditorOCM
DubrovnikNIJE MU BILA SUĐENA

Modrić kupuje penthouse u Zagrebu, a želio je postati vlasnik jedne od najljepših dubrovačkih villa, evo zašto nije...

Piše Anđelka Kelava
21. travnja 2024. - 16:01

Luka Modrić kupio je penthouse u samom centru Zagreba, odnosno 230 kvadrata u potkrovlju ekskluzivne zgrade na kraju Tkalčićeve ulice.Ovo je samo jedna od nekretnine koje posjeduje proslavljeni Vatreni, a za oko im je prije nekoliko godina zapela i glamurozna villa u svetom Jakovu u Dubrovniku.

Podsjetimo, Luka Modrić sa obitelji odmarao se nekoliko dana u Villi Bellavista, a po gradu je tada odmah ‘pukao‘ glas kako je slavni nogometaš u Dubrovnik stigao ne zbog odmora nego radi kupovine te vile koja je u vlasništvu dubrovačkog poduzetnika Braca Turčića. To ne čudi jer su nekretnine u Dubrovniku već kupila mnoga slavna imena iz sporta. Među prvima je bio bivši nogometaš Mark Viduka, čija je vila u Lozici proglašena jednom od najlješih u Hrvatskoj. Vrijednost kuće danas bi se, da je kojim slučajem Viduka želi prodati, popela na najmanje 5 milijuna eura. Od poznatih sportaša u luksuznim kućama u Gradu već uživaju košarkaš član NBA momčadi Bojan Bogdanović i nogometaš Edin Džeko. Najveći kupac nekretnina u Dubrovniku među poznatima je svakako je nogometni trener i manager Vahid Halihodžić. Vlasnik je prelijepe kuće na Boninovu te još desetak stanova i poslovnih prostora. Dvije nekretnine u Dubrovniku ima košarkaški trener Jasmin Repeša, a dubrovačku adresu odabrali su i bivši rukometaš Zagreba Kiro Lazarov.

Modrići su se tada navodno oduševili vilom i lokacijom, te su bili spremni u Bellavistu useliti već to ljeto, no kako to u nas obično biva, čitav aranžman, saznalo se neslužbeno, propao je zbog sudskog spora između Grada Dubrovnika i Braca Turčića oko parka Gjivović koji se nalazi u sklopu ville.

Prema neslužbenim informacijama Grad je Turčića tužio jer je pri obnovi vile ‘prisvojio‘ njihov dio parka Gjivović, a Turčić je navodno uzvratio protutužbom te od Grada traži povrat ulaganja u gradski dio parka te ulaganja u nove skaline prema stjenovitoj plaži.

Modrić očito nje imao strpljenja čekati rasplet sudske trakavice te je novu nekretninu pronašao u Madridu.

Spomenuta vila zbog svoje lokacije i parka Đivovići, koji se prostire na oko 3000 četvornih metara, slovi kao ‘najskuplja hrvatska kuća‘ čija se vrijednost procjenjuje na između 12 i 15 milijuna eura. Smještena među liticama jednog od najekskluzivnijih dijelova Dubrovnika i sa spektakularnim pogledom na staru gradsku jezgru, ova nekretnina od 700 kvadrata vrijedna divljenja smještena je na ukupnoj površini od 8000 četvornih metara, a od pogleda znatiželjnika skrivaju je vrtovi prepuni cvijeća, maslina i borove šume.

U glavnoj zgradi nalazi se veliki dnevni boravak s prostranom blagovaonicom, pet dvokrevetnih soba koje imaju kupaonicu te profesionalna kuhinja iz koje se pruža pogled na natkrivenu terasu s roštiljem i ljetnu blagovaonicu. Depadansa s privatnim pristupom ima dnevni boravak, kuhinju, blagovaonicu, sobu s bračnim krevetom i vlastitom kupaonicom.

21. travanj 2024 16:11