StoryEditorOCM
DubrovnikDIREKTOR DOMOUPRAVE

Milković o radovima u Mokošici: Sve usluge su građanima dostupne, molimo ih za strpljenje. Nakon više od 40 godina obnavlja se Opskrbni centar...

Piše B.L.
19. prosinca 2023. - 22:10

Nakon što je čitatelj upozorio kako je zbog radova u Opskrbnom centru u Mokošici pacijentima koji koriste tamošnju ambulantu onemogućen prolaz, očitovao se izvođač, Domouprava Dubrovnik odnosno njezin direktor Pero Milković.

- Izvođač radova čini sve što je u njegovoj mogućnosti kako bi se i tokom radova osigurao neometani prolazak. Ovim putem molimo sve građane za razumijevanje dok se radovi izvode. Radovi bi trebali biti gotovi kroz par mjeseci ovisno o vremenskim prilikama i s nadom da neće biti nepredviđenih građevinskih zahvata. Kompletna sanacija trebala bi biti gotova tijekom 2024. godine. DOMOUPRAVA DUBROVNIK d.o.o. kao upravitelj zgrade nakon više od 40 godina pokrenula je inicijativu obnove i sanacije Opskrbnog centra koji ima društvenu ulogu (vrtić, Dom zdravlja, knjižnica, Crkva, trgovina, ljekarna i dr.) U svakodnevnoj smo komunikaciji sa Domom zdravlja Dubrovnik, vrtićima, predstavnicima Crkve i ostalima kako bi se pronašao najbolji način da građani i korisnici mogu imati uslugu i tokom radova.

image

Prilaz ambulanti u Mokošici

Čitatelj/

- U određenim momentima prilikom dobave materijala i građevinskih radova, građanima se omogućavaju drugi koridori koji otežavaju put, ali u svakom trenutku su usluge dostupne. Opet napominjemo kako se u tehničkom smislu radovi na centru nisu moglu odraditi odjednom budući nije bilo moguće sve usluge prebaciti na druga mjesta, stoga se radovi odvijaju po etapama. Radovi obuhvaćaju demontažu poda terase koji predstavlja međukatnu konstrukciju i dijela fasade, oluka, stepeništa, keramike, rukohvata i dr. te kompletno postavljanje novih slojeva tarace što obuhvaća kompletne pripremne, radove demontaže i rušenja, zidarske, fasaderske, izolaterske, bravarske, limarske radove, kameno-rezačke i keramičarske radove i ostalo, otkriva Miljković.

Inače, radovi će se financirati iz sredstava zajedničke pričuve, dijelom ciljanim uplatama suvlasnika, a dijelom kroz kreditiranje putem banke kroz plaćanje povećane pričuve. Predviđeni iznos radova je 471.806,30 eura.

image

Prilaz ambulanti u Mokošici

Čitatelj/

- Radovi na popravku Opskrbnog centra nisu rađeni više od 40 godina, ujedno je prošao i Domovinski rat te pretrpio oštećenja od granatiranja, a uz to je i zub vremena učinio svoje. Budući se godinama ništa nije radilo ni ulagalo, centar se doveo u derutno i dotrajalo stanje te je samim time bilo neophodno što prije pokrenuti postupak sanacije. Centar je postao nesiguran za građane i korisnike zbog izlizane podloge i samih oštećenja na njoj. Sad se konačno sanira gornja i donja taraca Opskrbnog centra kako bi se svim građanima i posjetiteljima omogućio normalni prolazak i korištenje te sanirale štete koje su nastale u ratu. Ono što bih naglasio je da će se time sanirati i sva curenja korisnicima prostora pa i samim građanima koji ih koriste, od najmlađih do najstarijih. Znamo da radovi predstavljaju prepreke pogotovo bolesnima i starijima, ali molimo za strpljenje. Smatram da će obnovom Opskrbni centar dobiti novu vizuru koja se dugo čekala te će nakon trenutno otežanih uvjeta slika biti ugodnija prvenstveno za građane Mokošice, a i sve korisnike prostora. Radovi se izvode s ciljem poboljšanja kvaliteta života građana Mokošice i ostalih, poručuje Miljković.

27. travanj 2024 05:17