StoryEditorOCM
DubrovnikISTRAŽIVANJE AGENCIJE PROMOCIJA PLUS

LOKALNI IZBORI Dujmović u drugom krugu pobjeđuje Frankovića?

Piše TS
13. svibnja 2017. - 17:45

Kandidat koalicije HNS-HSLS Valentin Dujmović će u drugom krugu lokalnih izbora u Dubrovniku pobijediti HDZ-ovog Mata Frankovića i postati novi dubrovački gradonačelnik. Rezultat je to istraživanja agencije Promocija plus koja je od 5. do 9. svibnja provela telefonsko istraživanje na uzorku od 700 ispitanika.

Na pitanje za koju bi stranku glasali, ispitanicu su najviše birali HDZ, koji je tako još jednom potvrdio svoju nadmoć u Dubrovniku. Slijede ga SDP, HNS, MOST, Nezavisna lista Srđ je Grad, dok DDS i Dustra imaju manje od pet posto potpore ispitanika.
HDZ vodi i ako na izbore izađe s koalicijom, a prate ga HNS-HSLS i SDP.

Dubrovčanima je potom navedeno osam kandidata koji se bore za gradonačelničku fotelju, a najviše podrške dobio je Mato Franković, dok ga u stopu slijede Valentin Dujmović i HSS-ov Vido Bogdanović. Manje od deset posto podrške dobili su SDP-ovka Tatjana Šimac Bonačić, Maro Kristić iz MOST-a, predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž, DDS-ova kandidatkinja Terezina Orlić, a najmanju podršku ima Hrvoje Kukuljica iz Živog zida. Kukuljica je u međuvremenu odustao od borbe za gradonačelnika, ali lista Živog zida ide u utrku za mjesto u Gradskom vijeću.

Nakon prvog kruga u kojem, prema glasovima ispitanika, vodi Mato Franković za šest posto, u drugom krugu se situacija mijenja.
Vodstvo preuzima Dujmović i pobjeđuje Frankovića za nešto više od dva posto. Od 700 ispitanika, njih 213 bi glasalo za kandidata koalcije HNS-HSLS, a 203 za HDZ-ovog kandidata.

U slučaju da se u drugom krugu ipak nađu Valentin Dujmović i Tatjana Šimac Bonačić, glasovi bi opet prevagnuli na Dujmovićevu stranu, i to za dva posto.

Dubrovčani su morali dati i svoja mišljenja o navedenim političarima, a iz mase su se ponovno izdvojili Franković i Dujmović. Građani tako imaju uglavnom pozitivno mišljenje o oba kandidata, dok je prema njihovim odgovorima ipak negativniji HDZ-ov kandidat. Ali za razliku od Frankovića, za Dujmovića neki nisu nikad čuli. A prema istraživanju agencije 'Promocija plus', Dujmović je novi dubrovački gradonačelnik. Tko će sjedati u gradonačelničkoj fotelji ipak će se sa sigurnošću znati 21. svibnja.







 

16. lipanj 2024 18:04