StoryEditorOCM
DubrovnikNIGDJE MJESTA, NIGDJE KAZNE II

Iz Grada Dubrovnika o problemima s parkiranjem u garaži kod hotela Argentine, evo koga su prozvali

Piše L. V.
8. lipnja 2024. - 11:24
Garaža preko puta hotela Argentina u rekonstrukciji, iako namijenjena građanima s PPK karticama, prepuna je automobila stranih registracijskih oznakaDv/

Nakon što smo objavili tekst o problemima s parkiranjem u garaži kod gradilišta Hotela Argentine o čemu su nas obavijestili stanari, a koju su dok traju radovi Jadranski luksuzni hoteli prepustili na upravljanje gradskoj tvrtki Sanitat u zamjenu za ukinuta parking mjesta u ulici Frana Supila, iz Grada Dubrovnika stigao nam je odgovor. - Kao što je objavljeno, zbog radova je u tijeku privremena regulacija prometa u Ul. Frana Supila u kojoj je ukinut dio parkirališnih mjesta. Iz tog razloga, za vrijeme trajanja radova, Jadranski luksuzni hoteli su garažu ustupili Gradu Dubrovniku za potrebe građana koji mogu svoja vozila parkirati po istim uvjetima. Nažalost, pojedinci ovaj dogovor iskorištavaju i svoje goste s automobilima stranih registracija upućuju da parkiraju u garažu.

Garaža i ulice na Pločama pune stranih tablica, oni s PPK karticom kruže u potrazi za parkingom. Za stranim vjetrobranima nismo ugledali nijednu kaznu...

Prometno redarstvo svakodnevno vrši kontrole i po dojavama izlaze na teren, ali na žalost u većini slučajeva je vozač napusti mjesto događaja čim primijeti redare. Upravo je ovo jedan od primjera problematike zbog koje je Grad Dubrovnik uspostavio zonu posebnog prometnog režima te ubuduće strane registracije neće imati pristup području, osim ako imaju rezervirano parkirališno mjesto uz smještaj ili unaprijed plaćen parking na jednom od gradskih parkirališta. 

Time će se trajno riješiti problem prevelikog prometnog opterećenja koje dovodi do pada kvalitete života lokalnog stanovništva. Što se tiče čistoće ulice, mora ju  je održavati i Čistoća. Ako se primijeti da je  nečistoća uzrokovana prometovanjem vozila s gradilišta, takav prekršaj sankcioniraju komunalni redari – poručuju iz Grada Dubrovnika.

25. lipanj 2024 14:26