StoryEditorOCM
DubrovnikKRUZERU POPLAVILA STROJARNICA

INSPEKTOR ITWF-a MILKO KRONJA Osmorica Dubrovčana iz nasukanog broda su dobro

Piše Romano Radonić
25. studenog 2019. - 12:34
Na brodu La belle des Oceans koji se jutros nasukao u taljandskim vodama kod Phuketa od 15 članova posade iz Hrvatske, osam je Dubrovčana, potvrdio je za Dubrovački vjesnik inspektor ITWF-a (Međunarodna federacija transportnih radnika za luke srednjeg Jadrana) Milko Kronja.

Dodao je na brodu u trenutku nasukavanja bilo 70 članova posade, no na sreću nitko nije ozlijeđen:


- Brod je star 30 godina, rekonstruiran je, a prethodno je plovio za druge brodske operatere, ovo mu je treći vlasnik. Na Tajlandu plovi na kružnim putovanjima te se uskoro planira njegov povratak na Meditertan. Voda je ušla u najosjetljiviji dio broda, strojarnicu, a nakon istrage će se znati više detalja o havariji - rekao je Kronja.

U trenutku nesreće na 124 metara dugom brodu sa 62 kabine bila su 124 putnika. Iz zasad nepoznatih razloga došlo je do nasukavanja putničkog broda La belle des Oceans te do prodiranja mora te poplavljivanja dijela strojarnice broda.

Brod je s posadom i putnicima uspio doći do Phuketa jutros oko 7 sati, a zahvaljujući pribranosti posade spriječena je šteta većih razmjera.

Zapovjednik broda je, doznaje se, Trogiranin. Brod je izgrađen 1990. godine, a ove je godine zaplovio za novog vlasnika CroIsi Europe, tvrtkom koja je vlasnik i broda La belle de L’Adriatic, dobrog poznavatelja Dubrovčana.






 
26. travanj 2024 05:53