StoryEditorOCM
DubrovnikIMA LI NADE?

Iako se skidaju Sanitatovi naplatni automati, Grad nije odustao od Radeljevića. I dalje se razgovara sa tvrtkom Azori, ‘na stolu‘ više modela!

Piše Anton Hauswitschka
30. studenog 2022. - 13:12

Obavijest kako od sutra Dubrovčani više neće moći parkirati u kompleksu bivše tvornice Radeljević već je danas stvorila gužve po Gružu po kojem se tražilo parking mjesto više. Naime, 30. studenog istekao je ugovor o zakupu između Sanitata kao zakupca i Miloševićeve tvrtke Azori, vlasnika bivšeg tvorničkog kompleksa.

Gubitak 153 parking mjesta u poslovnom i trgovačkom središtu ogroman je problem koji se, bez gradnje javne garaže u ovom dijelu grada, teško može riješiti. Poglavito ako se zna da na zahtjev za građevinsku dozvolu za garažu na gradskom zemljištu iza OTP banke koja bi trebala imati kapacitet od 403 parking mjesta koji je predan još u ožujku prošle godine, iz gradskog Upravnom odjelu za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, gradskoj tvrtki Sanitat još uvijek nije stigao odgovor.

Stoga ne čudi da iz gradske uprave trude za tvrtkom Azori dogovoriti novi aranžman za Radeljević. Kako neslužbeno saznajemo, ‘ na stolu‘ je više modela, među ostalim i gradnja rampe kako bi se premostio dio budućeg gradilišta. Hoće li uspjeti ‘smekšati‘ Lovorka Miloševića, koji osam godina čeka od urbanista zeleno svjetlo za projekt susjedne Remize, teško je prognozirati. Iako bi se današnje skidanje naplatnih automata sa parkirališta činilo kao ‘piši gotovo‘, doznajemo kako je zapravo riječ o prelasku na on line sustav plaćanja parkinga na području cijelog Dubrovnika. Ukoliko se sa tvrtkom Azori ne postigne dogovor barem o djelomičnom korištenju kompleksa Radeljević kao javnog parkirališta, Dubrovnik će u Gružu u kojem se nalazi i luka imati poprilično velik problem, a po nekima i prometni kaos u narednoj turističkoj sezoni.

19. travanj 2024 02:33