StoryEditorOCM
DubrovnikSTOŽER HDZ: PRVI KOMENTARI IZLAZNIH ANKETA

HDZ se ponovno pokazao kao najjača politička snaga

Piše DV
27. svibnja 2019. - 00:16
-Izborni dan u Dubrovačko- neretvanskoj županiji za EU parlament potvrdio je kako je HDZ daleko najjača politička snaga. U DNŽ smo postigli očekivani rezultat: pobijedili smo u svih pet gradovi i u 14 od 18 općina. Dakle, od ukupno 22 jedinice lokalne samouprave u našoj županiji HDZ je pobijedila u 19 jedinica i naš će rezultat biti negdje oko 40 posto, što je sjajan rezultat u Dubrovačko- neretvanskoj županiji a dat ćemo i značajan doprinos odličnim rezultatima HDZ u Hrvatskoj. I sami ste čuli kako u ovom trenutku HDZ ima pet zastupnika u EU parlamentu, što je na tragu naših očekivanja i postavljenog cilja od 5 mandata. Rezultat je to dobrog rada gradonačelnika i načelnika općina i stranke te čestitam svima koji su izašli na izbore, te dali podršku HDZ-u i želim da se tako nastavi i ubuduće- komentirao je rezultate izlaznih anketa saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić, dok je dubrovački gradonačelnik Mato Franković o izborima rekao slijedeće:

-HDZ je još jednom pokazao neupitnu snagi i u Dubrovniku, a prema rezultatima koje smo dobili 34,5 posto je rezultat kojeg smo osvojili u Dubrovniku. Kada to stavimo na glasačka mjesta, od 52 biračka mjesta izgubili smo samo na šest! Znači, HDZ je u gradu Dubrovniku pobijedio na 88 posto biračkih mjesta. Pojedini su kandidati ove EU parlamentarne izbore pokušali spojiti s lokalnim izborim, ali mislim da su naši birači doista svima poslali jasnu poruku i svi mogu vidjeti kako stoje na izborima. Svatko želi biti pobjednik, a HDZ je pobjedila u našem gradu i u našoj županiji.

Rezultate izlaznih anketa je komentirao u dubrovačko- neretvanski župan Nikola Dobroslavić te izjavio:
- Veoma sam zadovoljan rezultatom, iako je on planiran i očekivan. To smo željeli i u susretima sa sugrađanima iskomunicirali vrijednosti naše liste i ptrograma. Time se potvrdio i rad naših gradonačelnika i načelnika, naravno i županije te zastupnika u Saboru. Izuzetno sam zadovoljan d su to naši građani prepoznali i potvrdili svojim glasovima. Rad na terenu se uvijek isplati a u kampanji smo se trudili obići sva naselja, što je obveza svakog političara i to se uvijek pokazuje dobrim jer ljudi znaju koga će izabrati!

O raspoloženju koje je vladalo u prostorijama Središnjice u ulici Petilovrijenci najbolje govori fotogalerija našeg fotoreportera.
 
30. travanj 2024 04:21