StoryEditorOCM
DubrovnikNakon kraće rasprave i prijedloga ‘ja tebi - ti meni‘

Gradonačelnik prihvatio sve SDP-ove amandmane, Bonačić poručila da će podržati proračun

Piše DV
1. prosinca 2022. - 11:06

Anita Bonačić (SDP) predložila je 6 amandmana za gradski proračun i to povećanje u iznosu od 8 tisuća eura za prijenos sjednica Vijeća uživo i na jeziku gluhonijemih, povećanje sredstava za dispenzere u toaletima u školama za besplatne uloške u iznosu od 9 tisuća eura, povećanje rashoda od 8 tsuća eura za žensko poduzetništvo, 13 tisuća eura više za veće nagrade za uspjehe djeci i mladima i nastavnike i izvrsne studente. predložila je i 26 tisuća eura za sufinanciranje dva pokušaja potpomognute oplodnje te dar za novorođeno dijete u stavci koja predviđa 160 tisuća eura.

Gradonačelnik je kazao kako je riječ o dobrim i korisnim amandmanima, ali ih ne može prihvatiti jer novci su ograničeni, a prioriteti su određeni. Izložio je je zatim neke projekte, koji svakako pomažu kvaliteti života djece i mladih, a koji su uključeni u predloženi proračun. Ali i da isto tako za neke od amandmana treba povući sredstva drugim projektima.

-Mi bismo rado prihvatili sve vaše amandmane, svi su hvalevrijedni, ali onda nečemu moramo oduzeti novce. A i pitao bih vas biste li podržali proračun ako prihvatim sve amandmane? Zadnji put jesam, a potom ste vi glasali protiv proračuna!".

Nakon kraće rasprave i pitanja gradonačelnika ‘biste li vi prihvatili proračun ako bih ja prihvatio sve vaše amandmane‘?‘

-Nije mi jasno, prije sam prihvatio vaše amandmane, a vi ste glasali protiv proračuna, pa me sad baš zanima" - rekao je Franković, na što je Bonačić odgovorila da su bili suzdržan, ali da će sad, ako amandmane prihvati, glasati ZA.

Gradonačelnik je potom rekao kako prihvaća svih 6. amandmana SDP-a.

27. travanj 2024 06:18