StoryEditorOCM
DubrovnikREVITALIZACIJA GRADSKE JEZGRE

Gradonačelnici Istanbula i Dubrovnika dogovorili razmjenu gradskih mačaka, Ekrem Imamoglu kolegi Frankoviću predložio sustavno naseljavanje mačje populacije u Gradu

Piše DV
1. travnja 2022. - 20:39

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu jutros je kontaktirao dubrovačkog kolegu Mata Frankovića i predložio mu plan naseljavanja mačaka po Dubrovniku po uzoru na turski megalopolis poznat po brizi za gradske mezimice:

- Poštovani gradonačelniče, nakon što sam na društvenim mrežama pročitao objave o deložaciji mačke Anastazije iz kućice na trijemu vašeg spomenika kulture, odlučio sam Vas kontaktirati kako bi Istanbul dao doprinos rješenju nastalog problema koji to zapravo i nije. Kod nas u Istanbulu već desetljećima imamo razvijen sustav njege populacije uličnih mačaka, (sokak kedisi), populacije koja broji oko 125 tisuća primjeraka. Za njih je osiguran dnevni obrok, mjesta za fotografiranje i veterinarska skrb po sustavu koji Vam prilažem u prijedlogu – poručio je istanbulski gradonačelnik koji se Frankoviću obratio sinoć putem zoom platforme. Uputio je kritike Dubrovačkim muzejima zbog, kako je naveo, nedostatka empatije, ali i poduzetničkog duha kojim bi se od osamnaestogodišnje mačke mogla napraviti atrakcija.

Potaknut slučajem Anastazijine kućice, Imamoglu predlaže kolegi i potpisivanje povelje prijateljstva. Dubrovački gradonačelnik Mato Franković zahvalio je kolegi na pozivu i potvrdio da će razmisliti i o Imamogluovu prijedlogu o razmjeni gradskih mačaka iz dvaju prijateljskih gradova.

02. svibanj 2024 10:13