StoryEditorOCM
DubrovnikProjekt je tu

Franković: Radimo projekt za Centar za pružanje usluga u zajednici za sugrađane s intelektualnim teškoćama. Novaca nemamo, ali pronaći ćemo ih!

Piše DV
1. prosinca 2022. - 10:38

-Grad Dubrovnik ne može biti psnivač ovog Centra, to mogu jedino Županija ili država. Nismo više mogli čekati, jer nađši sugrađan čekaju na ovo predugo, pa idemo u izradu glavnog projekta za nađe sugrađane s posebnim potrebama. Novce ćemo pronaći. Išli smo s kompletnom dokuemnatcijom i za Lapadsku obalu i otvorilo nam se. Kad sam preuzeo dužnost gradonačelnika rečenom mi je iz Ministarstva i hrvatskih voda odustanite, nema šanse. Svaki tjedan smo imali koordinacije, kaže gradonačelnik.

Centar će biti namijenjen djeci s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim poteškoćama iznad 21 godine života. Na taj se način želi riješiti dugotrajni problem povremenog i dugotrajnog smještaja osoba s invaliditetom, posebice osoba s poremećajima iz autističnog spektra, te osigurati stručno i kvalitetno pružanje socijalnih usluga djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom. Centar bi trebao biti dugoročno i sveobuhvatno rješenje koje će svojim korisnicima omogućiti kvalitetniji život u zajednici.

Centar bi trebao pružati djeci i mladeži s teškoćama u razvoju (od 0-21 godine života) usluge poput poludnevnog ili cjelodnevnog boravka, psihosocijalne podrške, rane intervencije, kao i usluge odraslim osobama s tjelesnim oštećenjima, osjetilnim, intelektualnim, mentalnim oštećenjima, poremećajima autističnog spektra i s višestrukim oštećenjima, poput usluge smještaja i cjelodnevnog boravka, a što su roditelji naglašavali kao najveći problem s kojim se trenutačno susreću.

23. travanj 2024 15:48