StoryEditorOCM
DubrovnikPREDIZBORNE REAKCIJE |

KANDIDATI ZA GRADONAČELNIKA O OSTAVCI KONKURENTA / Frankoviću je apsurd što Barač odlazi, a Vlahušić ostaje u utrci, Vićan se prisjetio babe Stane...

Piše DML, GB
7. ožujka 2021. - 13:07

Mato Franković, gradonačelnik i kandidat HDZ-a

image
Gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković
 
Bozo Radic/Cropix

- Nastavno na jučerašnji događaj, a prema kojem je gospodin Barač uputio verbalne prijetnje drugoj osobi, navedeno apsolutno osuđujem. Upravo političari moraju biti primjer svojim ponašanjem. Nadalje, podnošenje ostavke na funkciju predsjednika SDP-a i odustajanje od kandidature na mjesto gradonačelnika je ispravan, odgovoran i moralan čin. No, kojeg li apsurda? Istovremeno za mjesto gradonačelnika pretendira gospodin Vlahušić, osoba koja ne samo da je ranije već osuđena za manipulaciju gradskim novcem, nego je nakon potvrđene optužnice protiv njega u tijeku jos jedno suđenje za štetu koju je nanio direktno Gradu u iznosu od 3 milijuna kuna. A gospodin Vlahušić, umjesto odgovornog i moralnog ponašanja, raznim izmišljanjima zdravstvenih problema pokušava izbjeći novu prvostupanjsku osudu.

Andro Vlahušić, kandidat Platforme Dubrovnik - naš grad

image
 Dr. Andro Vlahušić
 
Tonci Plazibat/Cropix

- Iz poštovanja prema Jadranu danas neću davati nikakve komentare na temelju brda kontradiktornih informacija. Ono što mogu reći jest da sam ga uvijek podupirao, zajedno s njim i Vidom Bogdanovićem krenuo sam u sudsku bitku za utvrđivanje ništetnosti ugovora između grada i Društva prijatelja dubrovačke starine o gospodarenju dubrovačkim zidinama, u svemu ga podupro pa i u samostalnom izlasku na izbore. Kao gradonačelnik sam s SDP-om imao izvrsne odnose, triput smo njihovom odlukom odlično surađivali od 2013. do 2015. a želim im uspjeh i sada.

Pero Vićan, predsjednik i kandidat Dubrovačkog demokratskog sabora

image
Pero Vićan
Tonci Plazibat/Cropix

- Stvar krivo započeta, nikad dobro završena, rekla je moja pokojna baba Stane.

Đuro Capor, kandidat Srđ je Grad

image
Đuro Capor
Tonci Plazibat/Cropix

- Pozdravljamo Jadranovu odgovornu i moralnu odluku podnošenja ostavke i odustajanja od kandidature. I drugi kandidati koji imaju pravomoćne presude trebali bi isto tako postupiti. Uz sve prijetnje i pritiske kojima je bio izložen u svojoj stranci i izvana, te sva nekorektna ponašanja nekih kolega vijećnika, Jadran je, uz nas, bio jedini pravi predstavnik lijeve opcije u Gradskom vijeću.

Maro Kristić, kandidat Mosta

image
Maro Kristić
 
Bozo Radic/Cropix

- Prema onome što je sam Jadran Barač priopćio za medije, evidentno je da se tu radi o višegodišnjim prijeporima i provokacijama na koje je on, kako sam kaže, neprimjereno reagirao. Njegovu osobnu odluku da se povuče sa svih funkcija u stranci i da odustane od kandidature za gradonačelnika ne bih dalje komentirao, osim što bih rekao da je poštujem. Što se tiče Jadrana Barača, smatram ga iskrenim i poštenim čovjekom. 

26. travanj 2024 12:37