StoryEditorOCM
DubrovnikREAGIRALI IZ GRADA

Evo što u gradskoj upravi kažu o troškovima liječenja Dubrovčana u drugim bolnicama i troškovima stambenog zbrinjavanja liječnika

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
17. prosinca 2021. - 10:14

Nakon što smo otvorili temu o troškovima liječenja Dubrovčana u drugim bolnicama u odnosu na troškove osiguravanja stambenog prostora novim liječnicima u Dubrovniku, javili su nam se iz Grada Dubrovnika izu kojeg poručuju kako im je primarni interes građanima osigurati najbolju moguću razinu zdravstvene usluge.

- U mandatu ove gradske uprave stanovi su na korištenje ustupljeni Domu zdravlja (za smještaj pedijatrice) te dubrovačkoj Općoj bolnici. Grad Dubrovnik dao je u najam Općoj bolnici Dubrovnik stan na adresi dr. Ante Šercera 1B površine 65,10 četvornih metara, te Domu zdravlja Dubrovnik stan na adresi I. G. Kovačića 18 površine 46 kvadrata.

Što se tiče stambenog zbrinjavanja medicinskog osoblja na Pobrežju, zemljište se nalaze izvan građevinskog područja naselja i potrebno je, temeljem stručnih podloga i urbanističkih analiza, izmijeniti Prostorni plan uređenja Grada Dubrovnika i Generalni urbanistički plan Grada Dubrovnika kako bi ove katastarske čestice postale građevinsko područje na kojem se može graditi.

Na 38. sjednici Gradskog vijeća održanoj 29. ožujka 2021. usvojene su Izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika te je donesena odluka o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja. Tijekom složenog postupka koji je u tijeku definirat će se obuhvat proširenja građevinskog područja i samim time i točan broj građevinskih objekata te uvjeti gradnje.

Podsjećamo također, iako nije institucionalno nadležan za javno zdravstvo, Grad Dubrovnik planski i u kontinuitetu brojnim donacijama pomaže zdravstveni sektor te je snažan partner Zavodu za hitnu medicinu, ali i Domu zdravlja, Općoj bolnici Dubrovnik kao i drugim ustanovama koje skrbe o zdravlju i sigurnosti građana, poput HGSS-a i Crvenog Križa – poručuju iz gradske uprave.

02. lipanj 2024 15:37