StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Edo, Ivo, Mario, Mišo i Anto regalali dres ‘Vatrenih‘ šeiku Al Thaniju, on njima simbol Katara, pokazao im muzej, zatim više od tisuću oldtimera: ‘Vidimo se opet u Dubrovniku!‘

Piše Tonči Vlašić
30. studenog 2022. - 13:45

Edo Macanović je upoznao katarskog šeika Faisala Bin Qassima Al Thanija prošlo ljeto, kad je osnivač i predsjednik Uprave Al Faisal Holdinga, jedne od vodećih i najvećih katarskih tvrtki sa sjedištem u Dohi, bio u Dubrovniku, te tih dana između ostalog navraćao i do njegovog restorana, Taj Mahala.

Čuli su se prije neki dan jer je sad Macanović s prijateljima na Svjetskom nogometnom prvenstvu, te su se opet sreli. Ovaj put su oni bili njegovi gosti.

Pričali su, kažu, o svemu. Očekivano o nogometu, Svjetskom prvenstvu. Katar nije prošao skupinu, dok aktualni svjetski doprvak Hrvatska sutra ima završni boj za prolaz dalje protiv Belgije, koja je bila treća u Rusiji. Po ‘Vatrenima‘ smo poznati u cijelom svijetu, te kad su razmišljali što u ovom trenutku pokloniti šeiku, gdje ćeš bolje od dresa hrvatske nogometne reprezentacije.

Šeik Al Thani, koji ne skriva kako je oduševljen Dubrovnikom (Dubrovčanin Darijo Napica je njegov dugogodišnji pilot, te je dosta o gradu doznao od njega), želja mu i poslovanje proširiti na Dubrovnik (rekao je to i prilikom susreta s vodstvom Grada, Matom Frankovićem prošlog ljeta. Njegova tvrtka između svega vodi više od dvadeset hotela diljem svijeta, i u SAD-u, i u Engleskoj), uzvratio je regalavši ekipi iz Grada pozlaćenog sokola, ptice koja je nacionalni simbol Katara.

- Šeik je veliki kolekcionar. Pokazao nam je svoj muzej. Zatim, vlasnik je više od tisuću oldtimera. Bili smo i to vidjeti. Ne možeš vjerovati koliko je starih auta na jednom mjestu, u toj jednoj velikoj garaži – čulo se nakon susreta sa šeikom kod kojeg su uz Macanovića bili Ivo Nuić, koji radi u Saudijskoj Arabiji, te Mario Zvono, Mišo Fiorović i Anto Matić.

- Na kraju smo se pozdravili s riječima ‘Vidimo se opet u Dubrovniku‘. Rekao je kako se veseli ponovnom dolasku.

23. travanj 2024 18:49