StoryEditorOCM
DubrovnikKONFERENCIJA ZA MEDIJE U PROSTORJAMA HNS-a

DUJMOVIĆ Treba li osoba koja se borila da uzurpira zakone voditi Dubrovnik!?

Piše PSD.
29. svibnja 2017. - 14:54

Konferencijm naslovljenom "Nezakonite odluke obilježile su njegov mandat" HNS-ov kandidat za gradonačelnika Valentin Dujmović okupio je predstavnike medija u prostorijama stranke. 
 
- Gospodin Franković gleda projekte koji nisu dovršeni, mislim da bi se trebao baviti projektima koje će on realizirati, a ne gledati što eventualno u gradu nije dovršeno. Čim preuzmem Ured gradonačelnika, sve ono što nije dovršeno u jako brzom periodu će se dovršiti. Da on dva puta u dvije godine nije rušio Proračun davno bi neke stvari bile gotove. Valjda onaj tko mu vodi kampnaju zna što mu savjetuje, meni se to baš ne čini kao dobra taktika. Ono što si rušio, ideš govoriti: "evo to se nije napravilo!", kazao je na početku Dujmović.

Potom se osvrnuo na razloge za sazivanje press-konferencije. 

- Obzirom na novonastalu situaciju, a vezanu za dvije odluke Gradskog vijeća koje su donesene u mandatu predsjednika Gradskog vijeća gospodina Mata Frankovića. Jedna i druga presuda koju ja imam ispred sebe, jedna je presuda Visokog upravnog suda Republike Hrvatske od prije mjesec dana, a druga je presuda Ustavnog suda od prije dva mjeseca. Dakle, na samom početku svog mandata nakon izvanrednih izbora koje je izazvao gospodin Mato Franković, na Gradskom vijeću s ciljem  prebacivanja ovlasti gradonačelnika na Gradsko vijeće, donio je u Gradskom vijeću odluku po kojoj predsjednik Gradskog vijeća i Gradskog vijeća imenuju direktore komunalnih društava. To mu je bilo jako bitno, na tome je proveo jako puno vremena, time se jako puno bavio! Pa je Ministarstvo uprave ukinulo tu odredbu i onda se Vijeće žalilo Ustavnom sudu: "Ne zna Ministarstvo uprave što govori!" - tad su poručili iz Gradskog vijeća. I evo sad i Ustavni sud je ukinuo je Članak 6. statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Dubrovnika koje je donijelo Gradsko vijeće. Dakle, nije uspio prebaciti ovlasti gradonačelnika, ali cijelo je vrijeme Statut Grada Dubrovnika, osnovni akt, držao nezokinitim jer ga nije htio samostalno izmijeniti niti priznati pogrešku! "Da, pogriješio sam! Nismo to trebali napraviti! Nismo dobro protumačili zakon!" Ne, on je dvije godine Statut Grada Dubrovnika ostavio neusklađenim sa zakonom, kazao je Dujmović te nastavio:

- Druga je odluka na koju sam se ja kao predsjednik Uprave Vodovoda žalio Visokom upravnom sudu jest neusklađenost odluka Gradskog vijeća sa zakonima. Jer, sve odluke koje se donose moraju biti usklađene sa zakonima. Oni su tako iskoristilo priliku i dodali jedan članak u kojemu su napravili sve što se tiče kanalizacije, investicije, sve je moralo na Gradsko vijeća. Dakle, slomi se cijev od kanalizacije i ja prije nego što je pođem popraviti moram na Gradsko vijeće. Naravno, da to nije logično, naravno da je to odluka koja nema veze s pameću i koja je štetna za grad Dubrovnik! Ja ju kao predsjednik Uprave Vodovoda, ali i cijeli tim nismo mogli poštivati jer bi cijeli grad bio u kaosu i zato smo donijeli Odluku da idemo prema Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske koji je evo prije nekoliko dana presudio i ukinuo ovu odluku Gradskog vijeća. Sve ono što ja komuniciram, sve ono što ja govorim, sve ono što ja ispričam, a tiče se gospodina Frankovića ja podkrijepljujem dokumentacijom. U kampanji ne radim ništa za što nemam dokumente i čvrste dokaze! Ja ove dokumente dajem da ih bez bojazni objavite! Trebali čovjek koji samo kako bi on bio taj koji će određivati tko će biti direktor koje trgovačke tvrtke ili društva, koji se dvije godine mučio, pisao dopise, žalbe samo kako bi ona bio "taj", koji se borio da uzurpira zakon - treba li takva osoba voditi Grad Dubrovnik? To je pitanje za sve nas, kazao je Dujmović.   
 

16. lipanj 2024 18:49