StoryEditorOCM
DubrovnikVRAG ODNIO I PREŠU

Dubrovnik službeno u 2022. ušao nakon cijele Hrvatske i Europe! Evo tko su glavni krivci

Piše Kristina Filičić
3. siječnja 2022. - 20:51

Dok se po cijeloj Lijepoj našoj, a i šire, čestitala Nova 2022., naravno, uz propisani razmak jer je omikron u điru, Dubrovčani su još odbrojavali. Doduše, ne predugo, tek koju sekundu. Njih desetak, možda koja više, ali nećemo cjepidlačiti. 10, 9, 8,... 2, 1 i eto ga. Stigla je 2022. i u Dubrovnik! Na Stradunu se napokon moglo poželjeti da nam godina bude zdravija, veselija, manje stresna i, logično, turistima bogatija.

Na zakašnjeli doček na Stradunu ukazali su nam brojni sugrađani opisujući viđeno preko malih ekrana u novogodišnjoj noći u izravnom prijenosu s najljepše dubrovačke ulice. Dok je sat s TV-a već otkucao ponoć, trebalo je još malo dok otkuca onaj na ekranu sa Straduna.

image
Božo Radić/cropix

Pomislio bi čovjek da smo u drugoj vremenskoj zoni, ali nismo. Možda se Dubrovčanima nije dalo iz 2021. godine jer, eto, bila im je dobra i uspješna. Opet i to je čudno, jer cijelu godinu nema onoga tko nije zazivao 2019. Mora da je stvar tehničke prirode. Ili nije?

Na pitanje zašto je Nova na Stradunu (o)kasnila, iz Dubrovačkih ljetnih igara, koji su jedan od organizatora Dubrovačkog zimskog festivala, dobili smo odgovor:

- Odbrojavanje dočeka Nove godine na Stradunu bilo je naštimano prema satu na Gradskom zvoniku. S obzirom na zvonjavu s Gradskog zvonika koja označava punu uru, bilo je potrebno uskladiti "tajming" odbrojavanja – rekli su nam iz DLJI.

image
Božo Radić/cropix

Eto, za sve je kriv 'tajming' odbrojavanja. Čini se kako se nismo dovoljno dobro, odnosno točno 'utajmirali' s Marom i Barom. Svega li su se zelenci od svog postojanja nagledali, pa što je jedan zakašnjeli doček...

23. lipanj 2024 23:32