StoryEditorOCM
DubrovnikSLIČE KAO JAJE JAJETU

Dubrovački snimatelj i imitator Mišo Sorić pronašao je svog dvojnika: ‘Kad sam ga vidio, bila je to ‘ljubav na prvi pogled‘! Razmišljam Teofila poslat na neke sastanke, da me rastereti...‘

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
12. lipnja 2023. - 20:01

Već neko vrijeme traje zafrkancija na facebooku između Miša Sorića i Teofila Bogdana, dvojice naših sugrađana koji nisu ništa u svojti, ali su toliko slični da bi ih i vlastite majke, barem na prvu, mogle zamijeniti. Što bi se reklo, sliče kao jaje jajetu.

Gore i dolje

Prijatelji ih zbog toga ne štede u komentarima na društvenim mrežama gdje mjesecima traje zafrkancija na račun njihove sličnosti. Tako je nedavno Teofil gostovao na Dubrovačkoj televiziji na temu broda koji povezuje njegov rodni Suđurađ s Gradom, a ispod su krenuli komentari:

- Ovo je Mišo Sorić, krivo ste napisali čovjeku ime!

- Nema di ga nema...sad se mora i brodova uhvatio.

- Ovo više nema smisla...

image

Teofil Bogdan ili Mišo Sorić?

Privatni Arhiv/

Svakako, kontaktirali smo oba dvojnika, prvo Miša, evo što nam je rekao:

- Prvo, mislim da danas veći broj muškaraca koji nose bradu automatski poprilično sliče jedan na drugoga... Mislim da, još i činjenica kako imamo sličan oblik lica, ten i osmijeh još više to potencira - njegovo je mišljenje.

- Meni se znalo dogoditi da mi priđe neka osoba i pita me kako idu apartmani... A ja, kako nisam želio da toj osobi bude neugodno, odlučio sam prihvatiti priču i igrati igru. Kažem ‘ma idu dobro, malo korona poremetila, ali sve u svemu dobro‘. Na to će ta žena: ‘čekaj, imaš dva ono.... Onaj gore i....?‘, a ja riskiram jedinim logičnim odgovorom: ‘I onaj dolje‘. I tako, igram se malo, ali sve u svemu, baš me zabavlja ta priča. Čak sam, prije nego sam ga upoznao, stavio njegovu fotku na svoju profilnu - otkriva nam Mišo. Naravno da sam ga kasnije pitao je li se ljuti, ali sva sreća, on je normalan lik. Ili možda nije kad je pristao na to - smije se.

- Sad razmišljam poslat ga bar na neke sastanke da me rastereti, ako već ne zna snimat‘ - kaže Mišo, profesionalni snimatelj.

Jesi bio na snimanju?

image

Mišo Sorić ili Teofil Bogdan?

Bozo Radic/Cropix

Njih dvojica upoznali su se prošlog Božića, prisjeća se naš sugovornik. Samo su se ugledali u gomili na Stradunu:

- Vidio ja njega i on mene, to ljubav na prvi pogled - smije se. - Šalju mi videa gdje ga snime vanka, ‘što radiš ovdje, zašto mi se nisi javio‘, frend mi šalje ‘vidio sam te tamo‘, ja onda moram dokazivat‘ da nisam bio tamo nego doma...

- Mišo je luđak totalni! - dočekao nas je Teofil Bogdan. - Stavio je prije jedno godinu dana moje 3-4 slike na facebook, ima jedna i s mojom ženom, pa je bilo pitanje ‘što ti radiš u Tea sa ženom na slici?‘ - govori Teofil, čija je supruga Semra bila jedna od sudionica RTL-ovog showa Večera za pet na selu s dubrovačkog područja.

- Upoznali smo se za Badnji dan, ali smo bili u žurbi. Danas smo se sreli u kafiću i rekao sam da se moramo slikati - kazuje. - Odavno je počela šprdnja, jesam li ja ili on bio u Brsečinama, pa sam bio gost na Du Tv i napisali su tamo ‘zašto ste čovjeku napisali krivo ime‘ - smije se naš sugovornik, koji se i sam iščuđava njihovoj sličnosti.

image

Teofil i Mišo kao da su blizanci

/Shutterstock

- Nismo u svojti, jedino ako nam ćaće nisu gdje šarali. Morali bismo krv vadit‘! - dodaje Teofil koji se bavi turizmom i ugostiteljstvom u Suđurđu na Šipanu.

- Sretnu me ljudi i pitaju jesam li bio na snimanju, pitaju me jesam li bio neki dan u Župi, a ja bio na Šipanu... - smije se. - Ima jedna gsopođa što radi u Uvali, koja mi je slala neke goste u apartman, pitala je Miša ‘jel to gotovo, hoćemo li radit‘?‘ misleći na apartmane, baš je bilo zabavno...

Mogli biste vas dvojica to i iskoristit‘?

- Tek smo krenuli, tko zna što će bit! - zaključio je.

Istraživanja tvrde da svatko od nas ima dvojnika na svijetu s kojim ne dijelimo krvno srodstvo. Šanse da je naš dvojnik ‘tamo negdje‘ su čak 80 posto

29. travanj 2024 03:32