StoryEditorOCM
DubrovnikNESTALE PREKO NOĆI!

Dubrovačka žičara ‘osvanula‘ bez kabina, doznali smo o čemu je riječ

Piše GB
19. siječnja 2022. - 18:13

Neobičan prizor jutros na donjoj postaji dubrovačka panoramske žičare na Pločama. Putničku kabinu nije bilo nigdje za vidjeti, pa smo se u Excelsa nekretninama raspitali je li posrijedi izmjena kabina ili je privremeno uklanjanje dio složenije rekonstrukcije:

- Dubrovačka žičara će u 2022. godini započeti s radom početkom mjeseca travnja. Odlučili smo iskoristiti ovogodišnju dulju zimsku pauzu za kompletno obnavljanje unutrašnjosti kabina dok će izvana iste biti nanovo obojane. Tijekom predstojećeg perioda također će biti obavljen i remont postrojenja propisan protokolima proizvođača žičare - izvijestio nas je predsjednik uprave Excelsa nekretnina Anto Rusković.

Otvorena svečano u srpnju 2010. godine, dubrovačka panoramska žičara u posezoni redovito prolatzi kroz remonte propisane od proizvođača.

Vožnja žičare od PLoča do Srđa traje nešto manje od četiri minute, koliko žičari treba da prijeđe put od oko 778 metara.

Dubrovačku žičaru Atlas je otvorio 1969. godine kao prvu i jedinu žičaru na Jadranu, tad s kapacitetom od 15 putnika. Nakon uništenja u Domovinskom ratu, obnovila ju je i njome upravlja tvrtka Excelsa nekretnine iz Lukšićeve grupacije.

26. lipanj 2024 04:01