StoryEditorOCM
DubrovnikOBAVIJEST

Ako sutra u Gradu čujete sirene, ne brinite, u tijeku je snimanje dokumentarca povodom 145 godina Hrvatske vatrogasne zajednice

Piše Dv
23. kolovoza 2021. - 11:54

Ove godine Hrvatska vatrogasna zajednica slavi 145 godina svojeg postojanja pa je na području Dubrovačko-neretvanske županije u tijeku snimanje dokumentarnog filma.

Danas će vatrogasci snimati scene u Slanome, a sutra, 24. kolovoza, u samome središtu Dubrovnika simulirat će se požar objekta te gašenje u Gradu.

- Snimanje će trajati nekoliko sati pa ukoliko sutra čujete vatrogasne sirene - u tijeku nije pravi požar, već snimanje scena za dokumentarac, poručuju.

Danas moderno hrvatsko vatrogastvo broji 1768 dobrovoljnih vatrogasnih društava, 33 dobrovoljna vatrogasna društva u gospodarstvu, 76 javnih vatrogasnih postrojbi i 24 profesionalne vatrogasne postrojbe u gospodarstvu, a vatrogasci godišnje zabilježe u prosjeku oko 30 000 intervencija.

Zahvaljujući znanju, motiviranosti, ali i brojčanoj snazi i opremljenosti, hrvatski vatrogasci danas predstavljaju temelj zaštite hrvatskih građana.

24. lipanj 2024 12:43