StoryEditor
Turizam i gospodarstvoOHRABRUJUĆE VIJESTI |

SMIJEŠI NAM SE DOBAR LIPANJ Lufthansa se vraća u Dubrovnik, grčki Eagean najavljuje početak letova prema Hrvatskoj

Piše dv
24. svibnja 2020. - 10:54
Zrakoplov Lufthanse nadKkonavlima prije slijetanja na dubrovački aerodromAnton Hauswitschka
Njemački zračni prijevoznik Lufthansa najavio je ponovno pokretanje flota u lipnju letovima u turistička odredišta, među kojima je i Dubrovnik, objavljeno je u nedjelju.

- U drugoj polovini lipnja Lufthansa ponovno uvodi letove prema 20 turističkih destinacija, potvrdio je jedan glasnogovornik Lufthanse pisanje dnevnika Bild am Sonntag.

Među tim ciljevima se pored Mallorce, Krete, Venecije, Rhodosa i Ibize nalazi i Dubrovnik.

Od lipnja bi u promet bilo uključeno ukupno 160 od 760 zrakoplova iz flote Lufthanse i kompanija poput Eurowingsa i Swissa koja se nalaze u sklopu ovog koncerna.

Istodobno traju pregovori između države i Lufthanse o spašavanju najveće njemačke zrakoplovne kompanije koja je zbog pandemije koronavirusa zapala u financijske poteškoće.

Prema nekim informacijama, vlada Lufthansi planira pomoći s oko devet milijardi eura. Zauzvrat bi država, barem na neko vrijeme, ušla u vlasničku strukturu Lufthanse.

I poznata grčka aviokompanija Aegean Airlines ima u aktualnom ljetnom planu letjeti prema tri hrvatske destinacije:  Dubrovniku, Splitu i Zagrebu. Inače, podsjetimo kako je linija prema Zadru ukinuta još 2019. godine.

Prema spomenutom redu letenja, linija Atena - Dubrovnik u prometu će biti od 25. lipnja i to dva puta tjedno, Airbus zrakoplovom A320. Zrakoplovi ovog tipa kod Aegeana imaju kapacitet od 174 sjedala. Vrijedi naglasiti kako Grci planiraju povećanje na pet tjednih letova planirano već od 03. srpnja.

Linija Atena - Split najavljena je od 6. srpnja čak četiri puta tjedno, ali s zrakoplovom A319, kapaciteta 144 sjedala.

Na kraju, linija Atena - Zagreb ponovno će prometovati od 1. srpnja, tri puta tjedno, zrakoplovima A319 i A320 (kapacitet 144 odnosno 174 sjedala).

Treba reći kako je Aegean Airlines do sada u Zagreb letio zrakoplovom DashQ400 bitno znatno manjeg kapaciteta no četiri puta tjedno. Također je na određenim letovima isti tip zrakoplova korišten prema Splitu i Dubrovniku.
loading...

Izdvojeno

23. listopad 2020 20:22