StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoDanas počinje Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Otkrijte mediteransku kuhinju u spektakularnom kulinarskom showu u hotelu Rixos Premium Dubrovnik! Donosimo program jubilarnog 20. sajma: prezentacije,predavanja, radionice, koncerti....

Piše dv
21. ožujka 2022. - 11:42

Najveća nacionalna manifestacija, Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, inače 20. po redu, ove godine će se održati u dubrovačkom hotelu Rixos Premium Dubrovnik od 23. do 27. ožujka. Sajam će biti otvoren od danas i trajati će  do nedjelje. Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi domaćih proizvođača danas od 15 sati, a naredna četiri dana od 9 ujutro do sedam navečer.

image

Chef Hotela Rixos Premium Dubrovnik Ozgur Donertas

Dv

Stižu zvijezde kulinarstva

Ove godine organizatori Mediteranskog sajma pripremili su i posebnu 'poslasticu', Kulinarski show u sklopu kojeg će se održati Kulinarska radionica mediteranske kuhinje od Turske do Italije a na kojoj će svoje tajne turske mediteranske kuhinje odati Ozgur Donertas, virtuozni glavni šef kuhinje Hotela Rixos Premium Dubrovnik. O talijanskoj kuhinji upoznat će nas Gianfranco Crepaldi, gastro majstor iz Italije, a nastupiti će i Veljko Barbijeri, kulinarski Kanconijer, te Tomislav Špiček, voditelj i ocjenjivač popularnog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' A sva prezentirana jela besplatno će se nakon prezentacije moći kušati.

image

Talijanski gastro majsto Gianfranco Crepaldi

Dv

Naravno, osim Kulinarskog showa o mediteranskoj kuhinji, Sajam je i ove godine pripremi čitav niz stručnih i korisnih radionica za sve koji se bave ili se zanimaju za veće razine ekološke svijesti, održivi razvoj, promocija zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva kroz kvalitetu plasman i marketing.

image

Tomislav Špiček, voditelj i ocjenjivač popularnog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'

Dv

Uvijek u trendu

Inače, orijentacija sajma usmjerena je prema novim proizvodima, podizanju kvalitete nastupa izlagača, kao i podizanju kvalitete ekoloških i tradicijskih proizvoda. Sve navedene aktivnosti imaju za cilj promidžbu održivog razvoja, zdravog načina življenja, te pozicioniranje gradova i županija u tom pravcu. Konačno naša glavna zadaća je kontinuirano praćenje trendova, te kreiranja pozitivne poduzetničke klime, a samim time ostati ključni čimbenik u razvoju malog i srednjeg poduzetništva, te obrtništva u svim županijama Republike Hrvatske, kao i poticanje razvoja obiteljskih gospodarstava u smjeru ekološke poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje.

image

Veljko Barbijeri, kulinarski Kanconijer

Dv

 

Program 20. Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Rixos Premium Dubrovnik hotel   ( 23 -27.ožujka.2022.)

srijeda, 23. ožujka 

Velika kongresna dvorana Mistral

Dolazak, smještaj i raspoređivanje izlagača do 15:00

15:00 - 19:00  dolazak posjetitelja (kupaca, poslovnih partnera i sl.)

PRVI DAN čevrtak, 24. ožujka 2022.g. 

09:00   Početak rada Sajma

19:00   Završetak rada Sajma

DRUGI DAN petak,  25.ožujka 

09:00   Početak rada Sajma

09:30 RADIONICA:

Hrvatska banka za obnovu i razvitak:

DVORANA Levantera

09:30 RADIONICA:

Naziv radionice: Financiranje malog gospodarstva

Predavačica: dr. sc. Mira Krneta, voditeljica HBOR-ova ureda za Dalmaciju

Naziv radionice: Financiranje malog gospodarstva

Predavačica: dr. sc. Mira Krneta, voditeljica HBOR-ova ureda za Dalmaciju

Teme:

1. Uloga HBOR-a kao nacionalne, razvojne banke,

2.Mogućnosti financiranja malog gospodarstva, uključujući korištenje financijskih instrumenata.

10:00 Radionica Hrvatske gospodarske komore -  HGK

DVORANA Boreas

Naziv radionice: „Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO) – analiza komponente GOSPODARSTVO i pregled planiranih javnih pozivi na dodjelu bespovratnih sredstava“.

Predavačica: Mr.sc. Danijela Ćenan direktorica je Centra za inovacije i EU projekte HGK.

11:00 - Svečanost otvorenja sajma  ispred velike kongresne dvorane Mistral

 Voditeljica programa: Suzana Sokol

12:30- 14:00  Kulturno umjetnički program:                                                                                  

KUD "SV. Juraj Osojnik", balanje tradicionalnog kola linđa, Klapa Bonaca Šibenik.

Gastro show popularnih kuhara: Tomislava Špičeka, Veljka Barbijeria, domaćina glavnoga kuhara Ozgur Donertasa te Gijanfranca Crepaldia, gastro majstora iz Italije

koji će prezentirati mediteransku kuhinju, uz zakusku.

19:00   Završetak rada Sajma

TREĆI DAN, Subota, 26. ožujka 

9:00  Početak rada Sajma

10:00 PREDAVANJE:

Centar dr. Rudolfa Steinera

DVORANA Levantera

Predavač:  mr.sc. Dijana Posavec

Tema: O nastanku i povijest biodinamičke poljoprivrede te njezinoj funkciji u okviru održive poljoprivredne prakse                                                                                          

11:00 PREDAVANJE:

Predavač: Amalka Vukelić

Tema: Osnovne metode i prakse u biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji

DVORANA Levantera

10:00 Uključivanje Sajma u program Hrvatskog radija, Radija Dubrovnik

Kulturno umjetnički program

Klapa Bonaca Šibenik,

Voditeljica programa: Suzana Sokol

19:00   Završetak radnog dana Sajma

ČETVRTI DAN,  Nedjelja, 27. ožujka                                                                                     

9:30   Početak rada Sajma

Posljednji dan ugodnog druženja sa izlagačima  (možebitna iznenađenja)

17:00  Zatvaranje Sajma  

ČISTOČA DUBROVNIK PARTNER 20.MEDITERANSKOG SAJMA ZDRAVE PREHRANE, LJEKOVITOG BILJA I ZELENOG PODUZETNIŠTVA U FUNKCIJI JAČANJA SVIJESTI O VAŽNOSTI OČUVANJA OKOLIŠA

23. studeni 2024 02:44