StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoU STUDENTSKOM DOMU

Održan Sajam poslova u turizmu u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik

Piše dv
29. rujna 2022. - 10:00

U srijedu u Studentskom domu Dubrovnik održan je Sajam poslova u turizmu u sklopu projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik“.

Projekt Regionalni centar kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo ima za cilj unapređenje infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik u skladu s potrebama tržišta rada na regionalnoj razini i intenziviranje suradnje s drugim europskim centrima. Regionalni centar kompetentnosti će s Dubrovačko-neretvanskom županijom, partnerima – ustanovama za srednje strukovno obrazovanje te suradnicima pružiti unaprijeđene infrastrukturne uvjete za učenike, nastavnike i druge polaznike Regionalnog centra kompetentnosti kako bi se postigla veća zapošljivost i povećala kvaliteta srednjeg strukovnog obrazovanja, obrazovanja za odrasle i cjeloživotnog učenja u turizmu i ugostiteljstvu.

Okupljene su pozdravili zamjenik župana Joško Cebalo u ime Dubrovačko-neretvanske županije i Antun Perušina, ravnatelje Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik nakon čega je uslijedilo predstavljanje Erasmus+ projekta - School of Change.

Na sajmu su se predstavile hotelske kuće Jadranski luksuzni hoteli, Valamar Lacroma Dubrovnik, Sheraton Dubrovnik Riviera, Hilton Imperial Dubrovnik, Sun Gardens Dubrovnik i restoran Nautika gdje su upoznali sve zainteresirane s mogućnostima trajnog ili sezonskog zaposlenja, stručne prakse i stipendiranja učenika, dok su visokoobrazovne ustanove predstavile svoje programe obrazovanja.

Posjetitelji Sajma poslova imali su priliku uspostaviti komunikaciju i predstaviti se poslodavcima, prikupiti informacije o poslodavcu, posebice o njegovim trenutačnim i budućim potrebama za zapošljavanjem, procijeniti vlastite kompetencije, predati molbu i životopis za slobodna radna mjesta. Poslodavci su iskazali posebno zadovoljstvo činjenicom da se svi mladi koji traže posao mogu na upravo ovom Sajmu informirati o potencijalnim radnim mjestima, a poslodavci se imaju prilike predstaviti u najboljem svjetlu.

Nakon službenog dijela programa, druženje poslodavaca i posjetitelja nastavilo se u opuštenoj atmosferi uz prigodni domjenak koji su pripremili učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

01. lipanj 2024 06:56