StoryEditorOCM

Iz gradske uprave odgovorili kupačima, evo kad će se na plaže postaviti skalice, liftovi za invalide i plutače

Piše Maja Rilović Koprivec
7. svibnja 2024. - 14:27

Na naš upit o postavljanju komunalne opreme na gradska kupališta koja nemaju koncesionara i službenom početku sezone kupanja odgovorili su iz gradske uprave. Podsjetimo, kako smo u ranijem tekstu  prenijeli upite lapadskih kupača koi kažu da već mjesec dana od kada je zagrijalo more  čekaju postavljanje skalica na plaže te upozorili kako se s time od 1. svibnja već kasni. Pitali smo što je i koliko ovog proljeća uloženo u dubrovačke plaže? 

Evo detalja koje su poslali iz gradske uprave:

Poslovima održavanja javnih kupališta i pristupa moru na području Grada Dubrovnika u okviru svoga djelokruga upravlja Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more. Ukupna proračunska sredstva koja su za ove programe rezervirana u 2024. godini uključuju:

305.993,44 eura s PDV-om za redovito održavanje javnih kupališta koja nisu pod gospodarskom koncesijom i  11.950 eura za postavljanje, uklanjanje i održavanje psiholoških brana u moru.

Izvođači radova su krenuli s aktivnostima održavanja javnih kupališta i u narednim tjednima će sve plaže, prema planu, biti spremne za kupače. Treba istaknuti da navedene aktivnosti, a posebno nasipanje plaža te poravnanje i dohranjivanje žala, uvelike ovise o vremenskim uvjetima, navode u svom odgovoru.

Što se tiče poslova postavljanja i održavanja dizala za osobe s invaliditetom, njima upravlja Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika i oni će se postaviti do kraja svibnja.

Lifteri za osobe s invaliditetom će se do kraja mjeseca  postaviti na šest dubrovačkih plaža: Mandrač u Soltudu, Copacabana, Zaton Veliki, plaža kod vatrogasnog doma u Zatonu, plaža u Donjem Čelu na Koločepu te plaža u Suđurđu na Šipanu, pišu u svom odgovoru iz gradske uprave te podsjećaju  da je prošle godine, a na traženje naših sugrađana, produljen rad dizala dok god su vremenske prilike to dozvoljavale, dok će se ove godine dizala postaviti ranije.

09. svibanj 2024 14:30