StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoMINISTARSTVO TURIZMA

Ima novca za ulaganje u restorane, OPG-ove i izletnička plovila! Do 15. ožujka natječaj za 3,4 milijuna eura za povećanje konkurentnosti turizma

Piše mrk
29. veljače 2024. - 11:07
Zagreb, 280224. Drustvo hrvatskih knjizevnika. Obiljezavanje 35. obljetnice prvog javnog predstavljanja prednacrta programskih osnova Hrvatske demokratske zajednice. Na fotografiji: Nikolina Brnjac.Marko Todorov/Cropix

Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) do 15. ožujka provodi javni poziv za sufinanciranje projekata za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz zelenu i digitalnu tranziciju u turizmu, za što je predviđeno ukupno 3,4 milijuna eura.

Riječ je o dugogodišnjem programu ministarstva za konkurentnost turističkog gospodarstva, a u 2024. namijenjen je ugostiteljima, hotelima, kampovima, OPG-ima i nautici, a naglasak je na zelenoj i digitalnoj tranziciji poduzetnika u sektoru turizma, razvoj održivih i inovativnih turističkih proizvoda i usluga, poboljšanje procesa u ugostiteljskom poslovanju prihvatljivih za okoliš, kružno gospodarstvo i povećanje energetske učinkovitosti.

Program provode kroz pet mjera- za sve vrste hotela i njihova ulaganja u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju te digitalizaciju i unapređenje radnih procesa, te za kampove na području Panonske ili Sjeverne Hrvatske.

Među tim mjerama je i podupiranje ulaganja u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju, te digitalizaciju i unapređenje radnih procesa postojećih ugostiteljskih objekata s  cjelogodišnjim poslovanjem koji imaju važeće rješenje iz skupine "restorani" (restoran, gostionica, bistro ili slastičarnica), kao i mjera za ulaganja OPG-ova odnosno poljoprivrednika u nova vinotočja ili kušaonice, digitalizaciju i e-punionice.

Peta mjera se odnosi na ulaganja u postojeća plovila za izlete koji su registrirani sukladno Pravilniku o vrstama plovnih objekata nautičkog turizma te za ulaganja u plovila namijenjena iznajmljivanju s ili bez posade i pružanju usluge smještaja gostiju na plovilu (charter plovila).

Zainteresirani prijave mogu podnositi isključivo online putem sustava eGrađani, na portalu eTurizam (TuRiznica), zaključuju iz MINTS-a.

29. travanj 2024 08:12