StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoKako je raditi kod TOP poslodavca u turizmu

Bračni par pronašao način kako uskladiti posao i obiteljske obaveze

Piše PROMO
17. srpnja 2023. - 12:57

Bračni par koji se preselio iz Rijeke u Poreč i zaposlio u Valamaru priznaje da im je to bila najbolja odluka. Navode zašto je Valamar poslodavac kod kojeg dobivaju sve što trebaju i zašto su međuljudski odnosi bitni za produktivnost i osjećaj pripadnosti na radnom mjestu

Kad su se upoznali, Valentina, diplomirana pravnica, radila je u odvjetničkom uredu u Rijeci, a Deni je bio pomorski nautičar na međunarodnim plovidbama. Postali su par, prije nešto više od dvije godine se vjenčali, te prije godinu i osam mjeseci postali i roditelji djevojčice.

Nove životne uloge potaknule su mladi bračni par na preseljenje iz Rijeke u Poreč i promjenu posla te su novu i sigurniju luku oboje našli u Valamaru. Valentina danas radi kao specijalistica radnog prava u upravnoj zgradi u Poreču. Deni je brodovođa na otoku Sveti Nikola kod Poreča u Valamar Isabella Island Resortu. Oboje su relativno novi u kompaniji, on godinu i četiri mjeseca, ona oko deset mjeseci, no već mogu reći da im Valamar daje ono što trebaju - odlične uvjete rada i mogućnost organizacije privatnog života kako im najviše odgovara.

"Valamar je firma u kojoj postoji veliki broj različitih radnih mjesta i koja može ponuditi posao različitim profilima. Tako i mi radimo poslove u struci, za koje smo se obrazovali i imamo iskustvo, ja na području pomorstva, a žena u području prava. Uz to, život u Poreču ima puno prednosti, sve nam je nadohvat ruke, a i kolege su nas lijepo primili", kaže Deni.

Uz činjenicu da im je radno mjesto nedaleko od doma, dobro je što su i međusobno vrlo blizu pa se mogu lako dogovoriti kad im "iskoči" kakva privatna obveza, što je česta situacija kod roditelja male djece. Oboje ističu i prednost selidbe u manju sredinu gdje im je doslovno sve „pod rukom“ – blizina posla, vrtića, lakša nabavka, manje prometne gužve i čekanja, mirniji i manje stresniji život.

"Poslodavac mi uvijek izađe ususret kad moram nešto obaviti s djetetom. Ta fleksibilnost mi je jako bitna te osjećam punu podršku kolega i nadređenih na poslu", napominje Valentina.

Supružnici ocjenjuju da je odnos Valamara kao poslodavca prema mladim obiteljima pun razumijevanja.

"Jako mi se sviđa što Valamar vodi brigu o djeci zaposlenika. Ove godine je pokrenut i novi projekt Valamar igraonica u Poreču  koja roditeljima zaposlenicima omogućava da upišu svoje dijete ili djecu u dječji vrtić ili jaslice ako ih nisu upisali redovno u pedagošku godinu. Također, Valamar isplaćuje prigodne nagrade roditeljima zaposlenicima za njihovu djecu", ističe Valentina.

Kompanija provodi i aktivnosti kojima mališanima omogućava da vide gdje tata i mama rade i da se tom prigodom Valamar obitelji druže. Mladi roditelji posebno hvale Family Day.

"Okupljanje poput Family Daya je odlična ideja da se jednom u godini Valamar “pretvori” u dječju igraonicu. Toga dana djeca preuzimanju glavnu ulogu i sve se prilagođava njima. Djeci su omogućene razne aktivnosti poput crtanja, pisanja, izrada kolačića, mogu sudjelovati u radionicama robotike, elektronike, programiranja i igranje Playstationa", objašnjava Valentina.

Osim za djecu, izdvajaju i pogodnosti koje kompanija daje njima kao zaposlenicima.

“Ono što nam se najviše sviđa, pogotovo kćerkici, je smještaj u Valamarovim objektima koji dobivamo po povoljnijoj cijeni. Dodatno nas vesele popusti i u trgovinama, restoranima i poliklinikama“, kažu Deni i Valentina.

Ove godine njihova mala obitelj imat će povoljniji odmor, odluče li odabrati Valamarove objekte. Tvrtka osigurava povlašteni smještaj svim svojim zaposlenicima pa Valentina i Deni tako mogu svoju djevojčicu odvesti u hotel ili kamp, ili primjerice, u novootvoreni Maro World u Dubrovniku, najveći obiteljski zabavni centar na Jadranu, s brojnim edukativno-zabavnim sadržajima za djecu svih uzrasta.

Deni kao adut rada u Valamaru ističe i kolegijalnost.

"Međuljudski odnosi su bitni za kvalitetno obavljanje posla. Kad postoji dobra komunikacija, poštovanje, podrška, ali i malo šale među članovima tima, olakšava se razmjena ideja te se lakše organizira posao, a organizacija je znamo - pola posla. Podrška tima može razviti motivaciju, osjećaj pripadnosti i zadovoljstva na radnom mjestu", kaže Deni.

Valentina i Deni najviše se vesele slobodnom vremenu provedenom s kćerkicom. Posao i slobodno vrijeme u Valamaru mogu uspješno uskladiti.

"Osim godišnjeg odmora koji možemo iskoristiti u trajanju od dva tjedna i više, u dogovoru sa svojim voditeljima imamo mogućnost i u periodu sezone na dan ili dva otići na kratki izlet. Tako smo se uspjeli dogovoriti i organizirati izlet za Prvi maj za našu malu obitelj. Muž je prvi dan dogovorio jutarnju smjenu, sljedeći dan iskoristio slobodan dan, a treći dan radio popodne. Na taj način nas troje uspijemo tijekom sezone provoditi kvalitetno vrijeme", zaključuje Valentina.

“Nakon što sam iskusio rad na dalekim morima, Valamar je za mene stvarno TOP poslodavac u kojem i privatno i profesionalno dobivam sve što mi treba, za mene je Valamar zaista prvi s razlogom”, poručuje Deni.

 

 

28. travanj 2024 20:28