StoryEditorOCM
KulturaKULTURA U KONAVLIMA |

PLATO ISPRED FRANJEVAČKOG SAMOSTANA SV. VLAHA U PRIDVORJU Susret pjesnika pod Platanom, posjetitelje očekuje i izložba kolorista Stipe Nobila

Piše Dv
16. rujna 2021. - 14:38

Pjesnička večer „Pjesnici pod Platanom“ održat će se 17. rujna s početkom u 20 sati na platou Franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju.

Na susretu će, između ostalih, sudjelovati korčulanski pjesnik Luka Krajančić, mlada pjesnikinja Mihaela Rašica, Ljubica Ribić, akademik Luko Paljetak i mnogi drugi, a dolazi i poseban gost iz Bosne i Hercegovine, pjesnik i slikar Joso Živković.

Na susretu se dodjeljuje i nagrada pod nazivom „Dubravka“ koja se sastoji od uokvirenog konavoskog veza, a sami pjesnici-sudionici odlučuju o pobjedniku.  

Sutradan, 18. rujna s početkom u 20 sati, u galeriji samostana otvara se izložba akademskog slikara, korčulanskog kolorista Stipe Nobila koja će se moći pogledati do 4. listopada.

A 19. rujna svetom misom i procesijom proslavit će se blagdan sv. Križa, misno slavlje predvodit će fra Kristijan Montina, definitor franjevačke provincije sv. Križa Bosne Srebrene, a glazbeno će ga popratiti bogoslovi Franjevačke teologije u Sarajevu.

26. travanj 2024 22:50