StoryEditorOCM
KulturaPRED DVOROM

Pijanistica Naira Asatryan s DSO-om i dirigentom Ivanom Hutom

Piše dv
17. lipnja 2021. - 12:26

Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta nastupit će ovoga petka, 18. lipnja ispred Kneževa dvora. Kao solistica nastupa pijanistica Naira Asatryan koju će publika imati priliku čuti u Beethovenovom Koncertu za klavir i orkestar u B duru, op. 19. U drugom dijelu publika će imati priliku čuti Schubertovu Simfoniju br. 3 u D duru. Početak koncerta je u 21 sat.

Naira Asatrian je rođena Armeniji. Prvu je godinu glazbene škole upisala 1986. u Erevanu – odsjek glasovir, a potom je primljena u specijalnu glazbenu školu “Čajkovski“ pri državnom konzervatoriju Komitas. Od 1995. do 2000. studirala je glasovir na istom konzervatoriju u klasi prof. Roze Tandilyan. Godine 2000. je upisala poslijediplomski studij i po programu razmjenu studenata došla u visoku glazbenu školu Ino Mirković u Lovran gdje se usavršavala u klasi profesora Nasetkina i Zarafjanca. Godine 2001., usavršavala se na zagrebačkoj Akademiji u klasi prof. Glodića, a 2002. je završila poslijediplomski studij u Erevanu. Po preporuci Ministarstva kulture RH 2003. je dobila hrvatsko državljanstvo. Dosad je održala niz zapaženih nastupa diljem Hrvatske, a s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom surađuje redovno.

Ivan Hut diplomirao je violu na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, a dirigiranje na rotterdamskoj Hogeschool voor de kunsten Codarts. Tijekom svog školovanja osvojio je brojne nagrade na državnim natjecanjima. Bio je član Splitskog komornog orkestra od njegova osnutka, te s njima nekoliko puta nastupio i kao solist pod vodstvom Mo. Pavla Dešpalja i Mo. Ivana Repušića. Od 2005. do 2010. godine bio je profesor viole i voditelj gudačkog orkestra u Glazbenoj školi Josipa Hatzea. Od 2010. do 2013. bio je predsjednik Udruge MAG (Mladi akademski glazbenici Split). Godine 2013. osniva gudački orkestar Camerata Split. Bio je honorarni producent koncertnog programa na 59. Splitskom ljetu, te honorarni producent Opere HNK Split. Nakon uspješnog završetka magisterija 2018. godine kao najbolji student generacije dobiva priliku nastupiti (masterclass) na jubilarnom 30-om Gergiev festivalu u Rotterdamu uz Maestrovo usavršavanje pred prepunom dvoranom De Doelen. Od prosinca 2020. godine Ivan Hut obnaša dužnost dirigenta u Dubrovačkom simfonijskom orkestru.

Dodatne informacije o kupnji i rezervaciji ulaznica dostupne su na brojeve 091 613 7314 i 417 110 te email sales@dso.hr, a građani kao i uvijek, mogu kupiti ulaznice po promotivnim cijenama, poručuju iz DSO.

16. travanj 2024 11:12