StoryEditorOCM
KulturaU KAZALIŠTU MARINA DRŽIĆA

Kazalište Gavella i "Hotel Zagorje" stižu u Dubrovnik 18. & 19. lipnja!

Piše dv
11. lipnja 2021. - 07:38

Predstava "Hotel Zagorje" u produkciji Kazališta Gavella stiže u goste na Veliku Sccenu KMD-a 18. & 19. lipnja s početkom u 20 sati. Na ovogodišnjoj Nagradi hrvatskog glumišta ovaj komad je pobrao nagrade u kategoriji Najbolja predstava u cjelini (prema motivima istoimenog romana Ivane Bodrožić), a Anici Tomić je za ovu predstavu pripala Nagrada za najbolju režiju.

Objavljen prije gotovo deset godina, “Hotel Zagorje” – je dirljiva, potresna, kritična priča koja se lako čita, a teško zaboravlja – jedan od nezaobilaznih naslova nove hrvatske književnosti. Drama se emotivno i politično obraća čitateljima raznih generacija, a igraju: Dijana Vidušin, Ksenija Pajić, Perica Martinović, Bojana Gregorić Vejzović, Lana Meniga, Antonija Stanišić Šperanda, Ivana Bolanča, Tena Nemet Brankov i  Đorđe Kukuljica.

Također na repertoaru Kazališta Marina Držića do kraja ovog tjedna igra "Noćni pisac" autora / redatelja Jana Fabrea u izvedbi Senke Bulić - 10. , 11. & 12. lipnja s početkom u 20 sati. Rezervacije ulaznica za obje predstave su moguće na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online prodaja: www.ulaznice.hr

19. travanj 2024 01:37