StoryEditorOCM
KulturaKUNSTTEATAR & KUFER |

GOSTOVANJE U DUBROVNIKU Tko je dobar, tko loš, a tko mrtav, saznat ćete večeras u Lazaretima!

Piše Bruno Lucić
27. listopada 2020. - 16:50
U prostoru Art radionice Lazareti (deseta lađa) večeras u 19 sati gostuje dramska predstava “Dobar, loš, mrtav” redatelja Ivana Planinića, nastala u koprodukciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra. Tekst za kazališnu predstavu nastao je prema motivima teksta „Dubravko Ilić“ Pavla Vrkljana u suradnji s mladim dramskim piscima Nikolinom Bogdanović, Ivanom Penovićem, Lukom Vlašićem i Ivanom Vuković.

U predstavi igraju Matija Čigir, Domagoj Janković, Nikša Marinović, Pavle Vrkljan, scenografkinja i kostimografkinja je Katarina Perić, asistentica kostimografkinje Dorotea Čiček Kovačević, asistent scenografkinje Jakov Habjan, autor glazbe Nikša Marinović, oblikovatelj zvuka Luka Gamulin, oblikovatelj svjetla Alen Marin te producentica Romana Brajša.

image
KunstTeatar


U kazališnoj kolijevci

- Već sam gostovao prošle sezone u Dubrovniku, u Kazalištu Marina Držića s predstavom "Doviđenja na nebu - razgovori S Krležom", ali ovo će svakako biti prvo gostovanje u Art radionici Lazareti. Nama kao KunstTeatru iznimno je važno da se predstavimo u svim dijelovima Hrvatske, pogotovo sada kada je igranje predstava svedeno na minimum. A o značenju igranja u Dubrovniku, kao kazališne kolijevke, mislim da nije potrebno ništa posebno dodati, kazao je redatelj povodom gostovanja.


Ova satirična predstava igra se pojmom sudbine, sudbinske predodređenosti i utjecanjem ljudi na nju, ili onim što tako opisuju.

image
KunstTeatar


Publici na procjenu


- S predstavom "Dobar, loš, mrtav" otvorili smo KunstTeatar pa je njezin autorski i glumački tim svojevrsna okosnica svih produkcija koju su u nastale u okviru Kunsta. Predstavu igramo u kontinuitetu već treću sezonu i njezina je posebnost što za svaku izvedbu dodajemo nešto novo i to je čini uvijek svježom. Tako nešto moguće je, na žalost ili na sreću, samo u malim kazališnim pogonima kao što je Kunst jer svi mi osim umjetničkog odrađujemo i onaj tehnički posao. Nakon što sam preživio prvotnu nelagodu, shvatio sam da je gledanje svake izvedbe zapravo luksuz koji si rijetko koji redatelj može priuštiti. Publika svakako može očekivati zabavnu predstavu u kojoj, između ostalog, muškarci glume žene koje opet glume muškarce. Publika nikako ne treba očekivati da ćemo joj reći što je "dobro", a što je "loše". To ćemo ostaviti publici da sama procijeni, naveo je redatelj. 
25. travanj 2024 08:39