StoryEditorOCM
KulturaTEATAR BURSA

GLUMICE II. KATEGORIJE Ženska predstava posvećena i muškarcima!

Piše PSD.
9. travnja 2018. - 15:01

Na konferenciji za medije predstavljena je druga ovosezonska premijera na maloj  sceni Kazališta Marina Držića pod nazivom „Glumice II. kategorije“ autora Iva Vojnovića, Davora Mojaša i Srđane Šimunović koja režira te glumi u predstavi. Novinarima u teatru Bursa prvi se obratio ravnatelj ustanove Ante Vlahinić izrazivši zadovoljstvo što je Šimunović, inače odnedavno članica ansambla KMD-a, iskazala želju da radi jedan svoj projekt. Vlahinić je dodao kako upravo zato teatar Bursa i služi. Za komad je kazao kako je riječ o nečemu „malom i velikom, slatkom i gorkom“ te kako neće biti „dosadno i nerazumljivo, ali će se gledatelji „nasmijati i zamisliti“.

Redateljica je zahvalila ravnatelju što je „na neviđeno zagrlio i prigrlio“ predloženi projekt te pružio svu moguću podršku. Šimunović je ovo redateljski prvijenac, a posvetila ga je redateljskom bardu Jošku Juvančiću Jupi.  Inspirirao je i njegov režirani „Suton“ (2007.). Dodala je kako KMD-u ne trebaju ljudi tj. glumci sa strane jer su članovi ansambla i sami sposobni napraviti svoje projekte.

- Kad je u kući red onda može funkcionirati i Kazalište! Ovo je ženska predstava, pisana ženskom rukom, ali je posvećena muškarcu pa i svim muškarcima, kazala je Šimunović.

Skladateljica Paola Dražić Zekić sretna je što je surađivala s trima glumicama. Pored Šimunović, u predstavi igraju i Izmira Brautović i Nika Lasić. Kostimografiju potpisuje Jelka Grljević, svjetlo Silvio Giron, tehničar je Milan Tomašić, scenograf Aljoša Paro, asistentica scenografa je Anamarija Obradović, za kameru i tv montažu zaslužan je Mišo Sorić dok je inspicijentica Ivana Ljepotica.

Premijera predstave je 13. travnja s početkom u 20 sati u teatru Bursa, a reprize su na rasporedu 15., 20. i 22. travnja, također u 20 sati. bLu
 

21. rujan 2024 04:27