StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKORISTITE LI GA?

Veliki internetski servis preko kojeg posluju brojni Dalmatinci i iznajmljivači više ne prima uplate u kunama, već su prešli na euro. Poslali su važnu poruku, pročitajte

Piše DV
22. studenog 2022. - 19:48

Airbnb, poznati servis za iznajmljivanje/unajmljivanje nekretnina poslao je važnu poruku svim korisnicima - i onima koji reklamiraju i iznajmljuju svoje objekte na toj platformi, ali i za one koji bukiraju smještaj preko tog servisa, donosi Slobodna Dalmacija.

- Kako bismo se pripremili za službeni prijelaz Hrvatske na euro 1. siječnja 2023., počet ćemo prihvaćati plaćanja i slati isplate u eurima počevši od 1. prosinca 2022. - stoji u poruci koji su dobili svi koji su se registrirali na ovoj platformi.

- Od 1. prosinca više neće biti primanja plaćanja u kunama. To znači da ćete morati promijeniti svoju valutu u eure (ili drugu valutu) kada plaćate. Međutim, i dalje ćete moći pregledavati cijene u kunama do 1. siječnja 2024. Ako ste domaćin i cijena vašeg oglasa je u kunama, cijena će se ažurirati u eurima počevši od 1. prosinca, po tečaju od 1 EUR do 7,53450 HRK. Bankovni računi koji primaju isplate u kunama počet će isplaćivati ​​u eurima. Ne morate ništa učiniti - ova ćemo ažuriranja izvršiti automatski - navode u Upravi te kompanije.

Evo i maila kojeg su poslali svojim partnerima i korisnicima:

image

A R B N B

29. travanj 2024 19:44