StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSNIMANJE U HRVATSKOJ

Uživio se u ulogu prvog predsjednika: Kevin Spacey opisao kako je doživio svoj fimski lik, a spomenuo je i Dubrovnik

Piše DV/ JL
15. siječnja 2022. - 09:27

Desničarski Hrvatski tjednik jedini je medij u Hrvatskoj koji je dobio priliku razgovarati s osramoćenim hollywoodskim glumcem Kevinom Spaceyjem, koji je stigao u Zagreb prije nekoliko tjedana radi snimanja filma o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u režiji Jakova Sedlara, piše Jutarnji list. 

U članku ističu kako je jedna od najvećih filmskih zvijezda stigla u tišini i kako mu je ekipa filma omogućila da bude na snimanju filma na nekim lokacijama.

image

Glumac Kevin Spacey na snimanju s redateljem Jakovom Sedlarom
 
Damjan Tadic/Cropix

Spacey je otkrio da se prvim hrvatskim predsjednikom bavi već osam mjeseci, a vrlo intenzivno oko tri mjeseca.

- To je moj uobičajeni proces rada. Tuđman je bio vrlo zanimljiva osoba, definitivno najznačajnija osoba u stvaralaštvu vaše države, rekao je.

Izjavio je da redatelju Sedlaru nije dugo trebalo da ga nagovori da prihvati ulogu Tuđmana.

- Mi smo prijatelji i znam da mi ne bi nešto loše pokušao uvaliti. On je vrlo iskreno i s dosta strasti govorio o Tuđmanu, bilo mu je stalo da upravo ja odigram njegovog prijatelja Franju i brzo smo se dogovorili.

Na zamolbu novinara, pokušao je opisati kako je on doživio Tuđmana.

image
Damjan Tadic/Cropix

- Na temelju njegovih dostupnih intervjua i video snimaka, jasno je da se radilo o vrlo strastvenom čovjeku koji je vjerovao u svoje ideje i u svoj hrvatski narod. Mislim da pripada onoj staroj generaciji političara koji su bili državnici, a ne administrativci, koji je mislio da narodu treba vođa kojega će slijediti i on je napravio sve da tako i bude. Bio je sretan, posebno u Vlaku slobode. Volim njegovu iskrenu strast koja nedostaje mnogim današnjim političarima.

Spacey je na kraju intervjua izjavio da voli Hrvatsku, osobito Dubrovnik i Hvar koje je i ranije posjećivao te da mu se svidio Zagreb. Na kraju je poručio da su Hrvati žilav narod i da je siguran da će obnoviti Zagreb nakon potresa.

U intervjuu nije želio govoriti o problemima u Americi, vezano za optužbe protiv njega za seksualno zlostavljanje, jer je uvjeren da će sud donijeti pravednu odluku.

16. travanj 2024 07:45