StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDivljaštvo u Zagrebu

Uhićen muškarac koji je šakom udario vozača Hitne: ‘U šoku sam, rekao je da će mi slomiti glavu‘

Piše dv
6. listopada 2023. - 16:22

Na Facebook stranici Hitna uživo 194, koju vode djelatnici Hitne pomoći, objavljena je informacija o napadu na djelatnika Hitne pomoći u Zagrebu, prenosi Jutarnji list.

Kako se navodi u objavi, jutros je za vrijeme intervencije napadnuta ekipa Hitne medicinske pomoći. Jedna je osoba dobila udarac šakom u glavu te joj je pružena medicinska pomoć u KBC Zagreb.Ž

Pod nadzorom policije je 50-godišnjak koji se dovodi u vezu s događajem, poručili su iz Službe za odnose s javnošću PU Zagrebačke.

Portal Index.hr  doznaje da je napadnut vozač Hitne pomoći.

Rekao im je kako su izašli na intervenciju, a kada su krenuli pomagati gospođi koju je mladić slučajno oborio, došao je neki muškarac i počeo psovati.

"Dečko je slučajno udario gospođu, svima se moglo dogoditi, ali to će istraga riješiti. Mislili smo da je njegov otac. Krenuo je napadati dečka i ulaziti u kombi u kojem je bila njegova supruga", ispričao je vozač za Index.

image

Napad na djelatnika Hitne pomoći dogodio se jutros u Zagrebu (ilustracija)

Vlado Kos/Cropix

"Doktorica je stajala na bočnim vratima kombija, a on je krenuo prema vratima, odgurnuo ju je. Psovao je, vikao i prijetio. Ja sam došao ispred njega, stao sam na vrata i rekao da ne može ući. On je vikao i psovao, rekao je da će mi slomiti glavu. Ja sam mu nešto odgovorio, nisam psovao, i odjednom me udario šakom u glavu. Odmah je došla policija", ispričao je vozač koji kaže da je bio na Rebru. "Sad sam OK, više mi je šok psihološki", dodaje.

Vozač je rekao i da mu je muškarac prijetio da će ga naći. "Ja imam kući ženu i klince, nije mi svejedno", rekao je vozač.

S napadnutim djelatnikom Hitne razgovarali su i novinari HRT-a.

"Ja sam u šoku, 16 godina radim u Hitnoj i ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo", kazao je za HRT.

Zagrebačka policija, javlja HRT, navodi da je djelatnik Hitne prijavio još uvijek nepoznatog muškarca za kazneno djelo prisile prema medicinskom djelatniku. Napadač još uvijek nije priveden, policija traga za njim.

29. travanj 2024 15:51