StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJESMO LI PONOSNI?

Tik-tokeri pronašli najveći napušteni hotel na svijetu. Mi ga više i ne obadamo

Piše DALMACIJA SD
19. studenog 2023. - 19:19

u Dalmaciji je smješten jedan od najvećih napuštenih hotela na svijetu. To je naveo mladi turist Justin Murphy. No, osim obilaženja gradova dao se i u malo ozbiljnije pohode. Malo je i riskirao kako bi se snimio na vrhu navedenog hotela. 

- Na hrvatskoj obali leži jedan od najvećih napuštenih hotela na svijetu. To je ogroman kompleks, sati vam trebaju da ga obiđete. Ovaj luksuzni objekt je radio samo šest godina. Napušten je nakon što je krenuo hrvatski rat za nezavisnost. A sada veličanstvena zgrada propada - naveo je taj mladić.

image

tik tok

image

tik tok

image

tik tok

image

tik tok

image

tik tok

image

tik tok

image

tik tok

image

tik tok

image

tik tok

image

tik tok

image

tik tok

image

tik tok

image

tik tok

Pogledajte i video: 

- Nekada luksuzni hotel, a danas jedini neobnovljeni dubrovački hotel. Hotel Belvedere radio je samo šest sezona, od otvorenja 1985. do 1991. kada je razrušen u Domovinskom ratu.

Hotel je imao kapacitet od 406 kreveta u 200 soba, 19 apartmana, 2 poluapartmana za mladence i jedan predsjednički apartman. Gostima je na raspolaganju bio aperitiv bar, nacionalni restoran "Konavle", francuski restoran "Roland", taverna "Dubrovnik", konoba "Elafiti", pivnica "Bayern", slastičarnica "Mozart", kafić "Maximilian", engleski salon "Richard lavljeg srca" i noćni klub "Trubadur". Hotel je raspolagao dvoranom za sastanke "New Orleans", kapaciteta 150 mjesta, prodajnim prostorima, velikim zatvorenim i otvorenim bazenom, trima kabinetima, salonom za masažu, saunom, stolovima za bilijar i stolni tenis, frizerskim salonom i buticima. Bio je jedan od najluksuznijih hotela na jadranskoj obali.

24. travanj 2024 12:01