StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNISU GA SE SVI ODREKLI

Steven Seagal u Moskvi proslavio rođendan: ‘Vladimir Putin je najveći živući svjetski lider. Volim vas sve i stojimo zajedno, u dobru i zlu‘

Piše DV/ PSD
13. travnja 2022. - 12:20

Steven Seagal ponovio je svoju podršku Vladimiru Putinu i njegovim saveznicima na zabavi u Moskvi povodom svoga 70. rođendana te je poručio da ih voli, kao i da stoje zajedno u dobru i zlu.

Zvijezda holivudskih akcijskih filmova prisustvovao je večeri održanoj u njegovu čast u jednom restoranu u Moskvi u nedjelju 10. travnja.

Prema The Timesu, saveznici prisutni na događaju bili su ruski državni TV voditelj Vladimir Soljevjev i ruska novinarka Margarita Simonjan, a oboje su na listi sankcija EU zbog invazije na Ukrajinu, prenosi Klix.ba.

image

 Steven Seagal sa suprugom Erdenetujom Batsukh na inauguraciji Vladimir Putina 2018. godine

 

AFP

Na snimci koja je kružila na Twitteru, Seagal, koji je ranije nazvao Putina "jednim od najvećih svjetskih lidera, ako ne i najvećim živućim svjetskim liderom", može se vidjeti kako sve u prostoriji naziva "svojom obitelji i prijateljima".

Dodao je na engleskom uz prevoditelja pored sebe: "Volim vas sve i stojimo zajedno, u dobru i zlu".

VOLJEN U RUSIJI, NEPOŽELJAN U UKRAJINI

Seagalove pohvale Putinu dolaze kada ruska invazija na Ukrajinu ulazi u šesti tjedan. Glumac je u ožujku rekao za Fox News Digital da na Rusiju i Ukrajinu gleda kao na jednu obitelj.

"Većina nas ima prijatelje i obitelj u Rusiji i Ukrajini", rekao je tada. "Ja na obje zemlje gledam kao na jednu obitelj i zaista vjerujem da vanjski subjekt troši goleme svote novca na propagandu kako bi isprovocirao dvije zemlje da budu u međusobnom sukobu."

"Moje molitve su da obje zemlje dođu do pozitivnog, mirnog rješenja u kojem možemo živjeti i napredovati zajedno u miru", dodao je Seagal.

Rusija je 2018. imenovala glumca posebnim izaslanikom za poboljšanje veza sa SAD-om.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je Seagalova odgovornost "olakšavanje odnosa između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država na humanitarnom polju, uključujući suradnju u kulturi, umjetnosti, javnoj i omladinskoj razmjeni".

Kada je Seagal dobio rusko državljanstvo 2017. godine, Ukrajina mu je zabranila ulazak u zemlju, jer su borbe između ruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga eskalirale u istočnoj Ukrajini, prenosi Klix.ba.

image

 Steven Seagal na finalu svjetskog prvenstva u nogometu u Rusiji 2018. godine, na utakmici Francuska - Hrvatska
 

Boris Kovačev/Cropix
27. travanj 2024 17:21