StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNOVINA S VELIKIM N

Slobodna Dalmacija slavi 79. rođendan! Atmosfera na Bačvicama tek se zahuktava, pogledajte tko je sve stigao na naš veliki party

Piše dv
17. lipnja 2022. - 20:49

Rođendan je 79. Najvećoj novini u ovom dijelu zemlje. Novini s velikim "N".

Krenulo je to sve davne 1943. u štalici na Mosoru. Tijekom skoro osam desetljeća postala je sastavni dio dana svih Dalmatinaca. Od sjevera do juga. Danas ne slavimo samo Novinu. Slavimo tradiciju. Dio dalmatinskoga identiteta, piše Slobodna Dalmacija.

 

Prepoznali su to mnogi okupljeni kojih 'Slobodna' na dnevnoj bazi informira, educira i zabavlja. Tek je večer počela, a naš su rođendan svojim dolaskom obogatila razna lica iz javnog života. Među njima i župan Blaženko Boban i zamjenik mu Stipe Čogelja, zatim ravnatelj KBC-a Julije Meštrović, te poznati alpinist i lokalni političar Stipe Božić, a tu je i Dario Melnjak, nogometaš Hajduka, te Dragan Primorac, znanstvenik i bivši ministar obrazovanja i zdravstva. Prigodu je uveličati izabrao i sam politički vrh pa je tako uz ministra pravosuđa Ivana Malenicu, svoj dolazak najavio je i ministar gospodarstva I održivoga razvoja, Davor Filipović.

 

Iz estradnog svijeta stigao je Tonči Huljić, a u bijeloj haljini poviše koljena ušetala je i Ana Gruica sa suprugom Boranom Uglešićem. Počeli su se lagano redati i kandidati za gradonačelnika Splita, a među prvima HDZ-ov Zoran Đogaš sa suprugom u nebesko plavoj haljini, dok je upečatljivu crvenu haljinu odabrala Tisja Kljaković Gašpić.

29. travanj 2024 14:47