StoryEditorOCM

Plenković: ‘Donijeli smo odluku o raspuštanju Sabora!‘

Piše dv
4. ožujka 2024. - 17:11

U Zagrebu je u ponedjeljak održana sjednica šireg predsjedništva HDZ-a nakon čega će izjavu za medije dati predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković.

Očekuje se da bi premijer Plenković danas mogao najaviti vremenski okvir kada bi moglo doći do raspuštanja Sabora.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže N1, do raspuštanja Sabora moglo bi doći prije Uskrsa. Nije fiksno određen ni 15. ni 22. ožujak jer će datum u konačnici ovisiti o usvajanju zadnjih zakona.

“Donijeli smo ključne odluke kad je riječ o raspuštanju sabora i sljedećim izborima. Izbori za sabor će se održati prije EP izbora, drugo je da će ovo biti zadnja sjednica prije raspuštanja, treća je da će izvještajni sabora HDZ biti održan 17.3. Glavni tajnik stranke bit će šef izbornog stožera HDZ-a, Nina Obuljen Koržinek bit će članica izbornog stožera zadužena za izradu programa, Vlatko Vuković bit će nadležan za financije, Marko Milić će biti čelnik političko medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje će biti Kabok”, objavio je.

Objavo je nositelje lista. “Ja ću nositi izbornu listu u 1. jedinici, Jandroković u 2., Stričak u 4., Anušić u 4., Piletić u 5., Božinović u 6., Medved u 7., Butković u 8., Malenica u 9., Bačić u 10. U 11. će listu nositi Zvonko Milas.

Partneri su upoznati s današnjim odlukama i podržali su ih, dodao je.

Najkasnije 22. ožujka bit će raspušten Sabor, najavio je Plenković.

29. travanj 2024 11:11