StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRESRELI RAZGOVOR

Ruski vojnik pitao što će napraviti sa zarobljenicima. Dobio je jeziv odgovor: ‘Najstarijeg možeš ostaviti živog, ostali neka nestanu da ih više nitko ne vidi‘

Piše dv
22. travnja 2022. - 20:26

Sudeći po vojnim komunikacijama koje su presrele obavještajne službe – ruski vojnici dobili naredbu za ubijanje ukrajinskih ratnih zarobljenika – javlja "Times", a prenosi Slobodna Dalmacija.

Ukrajinski agenti objavili su audioisječak razgovora ruskog vojnog osoblja o tome što učiniti s vojnicima zarobljenim u okrugu Popasna u regiji Lugansk. "Što, dovraga, da ti kažem?", reći će jedan vojnik prije nego što će sugerirati sugovorniku da najstarijeg može ostaviti na životu i zatim mu nalaže: "Ostali neka odu zauvijek. Da ih nitko više nikada, j... te, ne vidi, pa ni njihove obitelji."

Ovo je objavljeno jučer na službenom Telegram kanalu ukrajinske obavještajne službe, ali snimka nije imala neovisnu provjeru.

"Ovo je otvoreni ratni zločin, kršenje međunarodnog prava i još jedan jasan primjer da su ruski vojnici ubojice, silovatelji i pljačkaši", stoji u priopćenju.

24. lipanj 2024 14:47