StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNarušavala javni red

Radila nered u policijskoj postaji zbog osobne iskaznice, zaposlenici vikala: ‘Ma, marš!‘; Evo koju je kaznu dobila za ovaj ispad

Piše dv
1. prosinca 2022. - 07:21

Žena koja je narušavala javni red i mir u prostorijama policijske postaje u Pakracu proglašena krivom i osuđena, piše Danica, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Prema presudi, ona je u listopadu oko 10 sati u policijskoj postaji u Pakracu “narušavala javni red i mir na način da čekajući red u hodniku ispred ulaznih vrata referade za osobne iskaznice nije dopustila da prije nje uđe policijska upravna referentica Ž. iako je imala vidno istaknutu službenu iskaznicu oko vrata”.

“Prije nje ušla je u referadu i podnijela zahtjev za izdavanje osobne iskaznice, a prilikom izlaska okrenula se u smjeru Ž., koja ima prebivalište u Lipiku, i voditeljice Upravnog odjela M. s prebivalištem u Pakracu, vičući im: ‘Ma, marš!‘

Nakon toga je napustila prostorije policijske postaje Pakrac. Dakle, na javnom mjestu vikom je narušavala javni red i mir”, navela je u srijedu prekršajna sutkinja u svojoj presudi.

Kažnjena je novčanom kaznom od 50 njemačkih maraka, odnosno 188,50 kuna jer je “prilikom odmjeravanja novčane kazne sud olakotnim cijenio dosadašnju prekršajnu nekažnjavanost okrivljenice, dok posebno otegotnih okolnosti nije našao”.

Presuda je nepravomoćna i gospođa imena Ana, koja inače živi i radi u Austriji, može se žaliti u zakonom propisanom roku. Na sudsko ročište nije se odazvala.

26. travanj 2024 15:34