StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVREMENSKA PROGNOZA |

PRED NAMA JE ‘GNJILI‘ PETAK; U popodnevnim satima u Dalmaciji kiša i jako jugo, sutra će se nakratko razvedriti. Evo što nas očekuje idući tjedan

Piše slobodna dalmacija
12. ožujka 2021. - 07:47

Bit će promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, češću poslijepodne i u noći kada je u zapadnim predjelima moguća lokalno obilnija oborina. U Dalmaciji će kiša padati uglavnom u drugom dijelu dana, dok će u najvišem gorju prijeći u susnježicu, donosi Slobodna Dalmacija.

Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 10 do 15 stupnjeva Celzijusovih, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Pretežno oblačno je jutros diljem zemlje, donosi N1, s tim da kiše ima tek na širem riječkom području, u Gorskom kotaru, kao i na istoku, na širem području Osijeka. Kao što sam i jučer najavila, dosta se razmahao jugozapadnjak u gorju, stoga ne čude problemi u prometu, koje potvrđuje jutrošnje izvješće Hrvatskog autokluba.

Zbog olujnog vjetra na državnim cestama DC1 Koranski most-Borje i DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Vjetrovito je i na moru gdje pušu jugozapadnjak i jugo, koje će još i pojačati prema večeri na jako i vrlo jako. Intenzivirat će se i oborina, u drugom dijelu dana, i lokalno će biti obilnija, osobito na sjevernom Jadranu, gdje prolazno može i zagrmjeti. U noći su i drugdje na moru mogući neverini.

Što se unutrašnjosti tiče, u višem gorju može biti pojave susnježice i snijega.

Snijeg je izgledan i tijekom nedjelje, isto tako najizglednije u gorju, no prolazno bi susnježice moglo biti i u nižim predjelima. Početkom idućeg tjedna je izgledno spuštanje hladnije zražne mase sa sjevera Europe, što bi rezultiralo zamjetnijim padom temperatura, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali, donosi Slobodna Dalmacija.

20. travanj 2024 05:50