StoryEditorOCM

Pozvali građane da večeras u 21 sat na svojim prozorima upale svijeću za preminulu djevojčicu i djecu žrtve nasilja

Piše DV
5. travnja 2021. - 16:25

Inicijativa Zagreb te zove objavila je na FB profilu poziv svim građanima da večeras u 21 sat upale svijeće na svojim prozorima u sjećanje na preminulu djevojčicu iz Nove Gradiške, ali i svu djecu koja su žrtve nasilja.

"Curica koju su roditelji zlostavljali bila je pod nadzorom sustava, pod kojim je bio i otac koji je na Pagu bacio svoje četvero djece s balkona i majka iz Pule koja je ubila trogodišnjeg sina... 'Svi se pitamo zašto je ta djevojčica nakon udomiteljske obitelji, gdje je imala odlične uvjete, vraćena rizičnim roditeljima, zašto nije provedeno vještačenje roditelja i zašto se dozvolilo da i druga djeca žive u tako rizičnim uvjetima", poručili su iz inicijative Zagreb te zove i pozvali građane da večeras u 21 sat na prozorima upale svijeću za preminulu curicu, ali i za svu djecu žrtve nasilja.

"To je najmanje što možemo učiniti. Ovim činom pozivamo političare da umjesto što mazohistički uživaju u međusobnom prepucavanju, preuzmu odgovornost i poduzmu važne korake kako bi se izbjegle ovakve tragedije. Ne ponovilo se!", poručili su.

09. svibanj 2024 18:54