StoryEditorOCM

Potresni prizori iz predgrađa Kijeva: civili pokušavaju pobjeći pred granatama, fotografije prikazuju bijeg pred agresorom. Ove scene obilaze svijet

Piše jl
6. ožujka 2022. - 17:27

Grad Irpin nadomak Kijeva već je danima pod žestokim napadom ruskih snaga, a očajni se stanovnici pokušavaju na sve načine domoći sigurnosti.

Ruski vojnici su nesmiljeni i brane izlazak, no uspostavljeni su "humanitarni koridori" kako bi se civilno stanovništvo ipak uspjelo izvući iz grada koji je do neke mjere još uvijek pod kontrolom ukrajinskih boraca, prenosi Jutarnji list.

image
Otac i sin izlaze iz Irpina
AFP

No, čini se kako Rusija ne poštuje uspostavljene koridore jer je, sudeći po potresnim fotografijama Emina Sansara koje je objavila agencija Anadolija, a prenio AFP, stanovništvo koje pokušava pobjeći tim rutama izloženo teškoj paljbi.

Na fotografijama se vide starci, žene i djeca kako u panici izbjegavaju granate trudeći se što prije izaći iz opkoljenog i razorenog grada.

image
Nakon desetak dana neprestanoga granatiranja i branik na cesti visoka je prepreka
AFP

Objavljen je i videozapis trenutka u kojem kreće granatiranje. Prema posljednjim informacijama, najmanje troje ljudi je poginulo, a ima i ozlijeđenih.

Irpin se nalazi nedaleko od strateški važnog aerodroma Hostomel, samo dvadesetak kilometara od Kijeva. Ruska artiljerija, potpomognuta zračnim snagama, razorila je to mjesto, grad je pod konstantnim granatiranjem, a civili u suzama napuštaju svoje domove.

image
Ukrajinski vojnici bili su civilima pri ruci
AFP

Kako javlja BBC, ukrajinski dužnosnici objavili su da je evakuacija civila otežana jer su Rusi uništili željezničku prugu, prenosi Jutarnji list.

image
Agresori pucaju i dok se civili izvlače, nema veze što su tu i novinari
AFP
02. svibanj 2024 22:54