StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZA IZGUBIT GLAVU

Ponuda s Alibabe i Amazona: jeftini kineski ‘Jeep‘ za samo 1700 dolara!? Da moguće je, ali...

Piše dv
31. srpnja 2023. - 06:32

Kina je i dalje obećana zemlja za jeftine kopije. Premda je autoindustrija azijskog diva eksponencijalno napredovala u posljednjem desetljeću, još uvijek je moguće pronaći neka iznenađenja. Najbolji primjer za to je primjerak električnog ‘Jeepa‘, koji možemo pronaći na Alibabi. Zašto je Jeep pod znakovima navoda? Zato što i nije Jeep, odnosno njegova je kopija. U prosjeku košta oko 1700 dolara i može primiti dvije osobe, piše HAK.

Ne očekujte specifikacije Jeepa Wranglera ili slično, s obzirom na to da su njegove performanse svjetlosnim godinama udaljene od pravih terenskih modela, ali za manje od 2000 eura može se kupiti igračke za odrasle ukupne dužine 2,2 metra.

Što se tiče baterije ovog SUV-a, ona omogućuje doseg do maksimalno 130 kilometara. Prema informacijama iz Electreka, maksimalna brzina koju postiže ovo vozilo ograničena je na oko 40 km/h. Ukupna nosivost je samo 180 kilograma.

Ovo je vozilo samo izgledom terensko jer sa skromnom snagom, pogonom na prednje kotače i samo 10 centimetara udaljenosti od tla, nije osposobljen za vožanju na off roadu.

28. travanj 2024 20:11