StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKAKAV GRAD |

POMPEO ODUŠEVLJEN POSJETOM DUBROVNIKU Evo što je napisao na Twiteru!

Piše DV
3. listopada 2020. - 13:07
Nakon posjete Dubrovniku, gdje se sastao s premijerom Andreom Plenkovićem i minsitrom vanjskih poslovaGordanom Grlićem Radmanom, američki državni tajnik Michael R. Pompeo na Twiteru je napisao svoje impresije o dubrovačkom sastanku. 
- Stigao u Hrvatsku i veselim se sastanku sa našim partnerima kako bi razgovarali o povećanju sigurnosti i ekonomske suradnje koja će doprinijeti dobrobiti američkog i hrvatskog naroda. 

image
Pompeo Twitter - Pompeo o Dubrovniku


-Koji korak natrag u vrijeme.  Uživao sam u šetnji dubrovački slavnim Stradunom s ministrom vanjskih poslova Grlić Radmanom. Hvala što ste mi pokazali povijest i  budući potencijal ovog prekrasnog grada -  napisao je Pompeo.

image
Pompeo Twitter - Pompeo o Dubrovniku


- Ron Brown, koji je umro upravo u Dubrovniku 1996. godine, koji je služio kao prvi američki  Afro-amerikanac na dužnosti ministra trgovine i unapređenja ekonomskih veza SAD širom svijeta.  Hvala Hrvatskoj što njeguje sjećanje na njega i njegovu ostavštinu  -  napisao je.
 
image
Pompeo Twitter - Pompeo o Dubrovniku


-Produktivan sastanak s premijerom Plenkovićem i njegovim timom u Dubrovniku gdje smo razgovarali  o snažnom i trajnom odnosu SAD-a i Hrvatske. Hrvatska je važan partner, saveznik i prijatelj - napisao je američki državni tajnik.

image
Pompeo Twitter - Pompeo o Dubrovniku


-Kakav pogled.  Prekrasan ručak uz more u Dubrovniku, gdje je povijesna Dubrovačka republika bila jedna od prvih država koja je priznala mlade Sjedinjene Američke Države prije otprilike 240 godina. Naše partnerstvo ostaje jako kao i uvijek - napisao je Mike Pompeo. 

image
Pompeo Twitter - Pompeo o Dubrovniku


 
02. srpanj 2024 19:45